Gemeente Ede

nummer 32 / Ede, 26 februari 2007

Verbetering verkeersveiligheid omgeving basisscholen Kernhem College treft verkeersmaatregelen rond basisschool De Meander

Bij de voltooiing van Kernhem Vlek A3 kwamen enkele aandachtspunten naar voren in de verkeerssituatie rond de basisschool de Meander. Om deze verkeersonveilige situatie aan te pakken, is een werkgroep samengesteld die de problemen en mogelijke oplossingen in kaart bracht. Dit heeft geleid tot zestien maatregelen. Met de uitvoering van een groot deel van de maatregelen start de gemeente Ede in april van dit jaar.

Naar aanleiding van klachten over de verkeersveiligheid rondom basisschool De Meander in Kernhem is een werkgroep met diverse belanghebbenden (onder andere bewoners, wijkplatform, De Meander en gemeente) samengesteld. Deze werkgroep had als doel de verkeersproblemen in beeld te krijgen en daarbij gedragen oplossingen voor te stellen. Na diverse bijeenkomsten van de werkgroep is een maatregelenvoorstel opgesteld die de verkeerssituatie rondom de basisschool De Meander in Kernhem dient te verbeteren.

Het maatregelenplan bevat zestien fysieke maatregelen, een communicatie- en een handhavingsplan. De fysieke maatregelen bestaan uit het plaatsen van anti-parkeerpalen, het realiseren van (ontbrekende) voetgangersverbindingen, visualiseren van de schoolingang, het instellen van een verplichte rijrichting om de school, etc.

De reactienota, de maatregelen en een tekening met de locaties van de te nemen maatregelen liggen tot 30 maart 2007 ter inzage bij het informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu, stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Dit centrum is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur

---