Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Recalcitrante bestuurder

Putten, 27-02-2007 o Een 47-jarige automobilist uit Nijkerkerveen is op dinsdag (27/02) op de Grieteweg aangehouden en ingesloten, omdat hij ondanks een ingevorderd rijbewijs en een eerder gekregen rijverbod toch weer achter het stuur van zijn auto was gekropen.

De man trok rond 03.00 uur met zijn rijgedrag de aandacht van surveillerende agenten, die de man op de Esdoornlaan op het gebruik van alcohol controleerden. De blaastest wees het gebruik van alcohol uit, waarop de man werd aangehouden. Op het politiebureau wees ademanalyse 1.6 promille uit, waarop het rijbewijs van man werd ingevorderd en hij tevens een rijverbod kreeg. De man werd vervolgens in vrijheid gesteld en was duidelijk te kennen gegeven dat hij niet meer mocht rijden.

Enige tijd later zagen agenten de man toch weer rijden, waarna zij achter de man aanreden en hem, nadat hij voor een woning aan de Grieteweg was gestopt, voor de tweede keer aanhielden. Bij zijn aanhouding verzette de man zich zo hevig, dat de agenten genoodzaakt waren de hulp van collegas en pepperspray in te roepen. De man is voor verder verhoor ingesloten.