Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Twee man opgepakt na bedreiging met pistool

Publicatiedatum: 27-2-2007 13:18:41

Twee man opgepakt na bedreiging met pistool
ARNHEM Door de Arnhemse politie zijn maandagmiddag twee mannen opgepakt na een melding van een bedreiging met een pistool. Het gaat om twee Arnhemmers van 24 en 39 jaar. Door de politie is ook een pistool in beslag genomen. Het duo zou rond half vijf een 40-jarige plaatsgenoot met het wapen hebben bedreigd.

Het slachtoffer waarschuwde zelf de politie nadat hij op de Nieuwe Kade door twee mannen zou zijn bedreigd. Agenten zagen kort daarna de 39-jarige man in de buurt lopen en hielden hem aan. Uit voorzorg had één van de agenten daarbij zijn dienstwapen getrokken maar hoefde dit niet daadwerkelijk te gebruiken. De 24-jarige werd kort daarna ook aangehouden op aanwijzen van omstanders. Bij beide mannen werd geen wapen aangetroffen. Met behulp van een politiehond werd vervolgens de omgeving afgezocht waarna later op de avond in de omgeving een pistool werd aangetroffen. Het gaat hierbij vermoedelijk om een zogenoemd gasalarmpistool. Het wapen werd in beslag genomen voor nader onderzoek. Volgens het slachtoffer zou er ruzie zijn ontstaan over de verkoop van drugs. Daarbij zouden de beide Arnhemmers hem ook hebben geschopt en geslagen. Vervolgens zou een van hen een pistool hebben getrokken en daarmee hebben gedreigd. De twee aangehouden mannen zijn voor onderzoek in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.
(07-030929)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Stroomuitval brengt hennepkwekerij aan het licht
Publicatiedatum: 27-2-2007 13:17:01

ARNHEM - Stroomuitval in een woning in de Arnhemse wijk t Broek heeft in de nacht van maandag op dinsdag een hennepkwekerij aan het licht gebracht. Medewerkers van een energiebedrijf stelden een onderzoek in nadat de stroom bleek te zijn uitgevallen bij een gezin in de wijk. Het spoor leidde naar de naastgelegen woning, waar echter niemand thuis bleek te zijn. Daarop werd de politie ingeschakeld die de deur van de woning forceerde. Eenmaal binnen bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Op de bovenste verdieping van de woning stuitten agenten op een hennepkwekerij met ruim 700 planten. De politie heeft tot dusver geen aanhoudingen in de zaak verricht en is nog op zoek naar de verdachten. De kwekerij is geheel ontmanteld en vernietigd. (07-031055)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar weer opgepakt wegens flessentrekkerij

Publicatiedatum: 27-2-2007 13:14:59

ARNHEM - De politie van Arnhem heeft maandagavond een 32-jarige man uit Ede aangehouden nadat hij in een restaurant in het centrum van de stad had gegeten en gedronken zonder te betalen. De man, een bekende van de politie, was onlangs vaker opgepakt voor hetzelfde feit en wordt verdacht van flessentrekkerij. De restauranthouder riep rond kwart voor negen de hulp van de politie in nadat de man in zijn zaak voor ruim 30 euro een maaltijd met drank gebruikt had. Toen het op betalen aankwam gaf de Edenaar aan geen geld te hebben. Uit onderzoek bleek dat de man alleen al in februari van dit jaar tot drie keer toe was aangehouden, twee keer in Arnhem en één keer in Ede. De Edenaar is nu in verzekering gesteld.
(07-030999)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer (14) aangehouden na gooien steen door ruit woning
Publicatiedatum: 27-2-2007 13:14:00

ARNHEM - Een veertienjarige Arnhemse jongen is maandagavond door de politie aangehouden nadat hij een steen door de ruit van een woning zou hebben gegooid. Het voorval gebeurde bij een woning in de wijk De Laar-West, omstreeks half negen. Een leeftijdsgenoot van de Arnhemmer, die binnen zat, merkte dat er een steen door de ramen werd gegooid maar werd niet geraakt. Volgens de jongen zou de Arnhemmer, een bekende van hem, dat gedaan hebben omdat hij ervan beticht werd diens camera te hebben gestolen. Gewaarschuwde agenten namen de verdachte mee naar het politiebureau. Daar bekende de jongen later de steen door de ruit te hebben gegooid. De knaap is dinsdag in de loop van de ochtend vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt. (07-031006)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisjes (11 en 12) gepakt voor winkeldiefstal

Publicatiedatum: 27-2-2007 13:12:55

ARNHEM - Drie meisjes (twee van elf en een van twaalf) uit Arnhem zijn maandagmiddag door de politie in hun woonplaats aangehouden wegens winkeldiefstal. De drie zouden bij een zaak aan de Vijzelstraat een paar schoenen hebben gestolen. Een beveiligingsmedewerker betrapte het trio en droeg het over aan de politie. De meisjes bekenden de diefstal en zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen. De drie hangt nu een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt. De buit is aan de zaak teruggegeven.
(07-030950)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dierenaar krijgt drie bekeuringen bij verkeerscontrole
Publicatiedatum: 27-2-2007 13:12:06

VELP - Rijden zonder helm, zonder bromfietscertificaat of rijbewijs én het opgeven van een valse naam. Voor die feiten kreeg een negentienjarige bromfietser uit Dieren maandag proces-verbaal bij een verkeerscontrole van de Velpse politie op de Zutphensestraatweg. Bovendien werd de bromfiets van de Dierenaar in beslag genomen voor een technisch onderzoek. Door de Velpse politie werden die dag in totaal 14 bekeuringen uitgedeeld. De helft daarvan was voor het rijden zonder gordel. De overige bekeuringen waren voor diverse andere verkeersovertredingen. De controle werd gehouden tussen half twee en kwart voor drie.
(07-030827)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Snelheidscontrole Doesburg: 1 op 57 te hard

Publicatiedatum: 27-2-2007 13:11:32

DOESBURG - Door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie is maandag een radarsnelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N338 (Rivierweg) in Doesburg. Daarbij bleek dat ongeveer 1 op de 57 passanten te hard reed. Het VHT controleerde gedurende de ochtend tussen kwart over acht en twaalf uur. In totaal 26 bestuurders werden geflitst en kunnen een boete thuis verwachten. Hoogst gemeten snelheid was 105 km/u. Op de N338 mag maximaal 80 gereden worden. (07-030697)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---