Otis in Top 30-lijst van "Meest invloedrijke ...............

27.02.2007 / 13:08 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Otis elevator company

Otis elevator company

Otis in Top 30-lijst van "Meest invloedrijke buitenlandse ondernemingen in China"

FARMINGTON, Connecticut, February 27 /PRNewswire/ --

Otis Elevator Company (liftenfabrikant), onderdeel van United Technologies Corp. (NYSE: UTX), bevindt zich in de top 30 van de 500 meest invloedrijke buitenlandse ondernemingen in China voor 2006, volgens Southern Weekend, één van China's grootste wekelijkse magazines, en het Multinational Research Center van de Nankai universiteit.

"We zijn trots om deze officiële erkenning van onze positie in China te ontvangen," zei Ari Bousbib, Voorzitter van Otis. "We hebben onze eerste joint venture opgestart in China meer dan 20 jaar geleden en nu hebben we acht vergelijkbare ondernemingen en zes productiecentra. Otis is de industrieleider in China met onze producten en diensten die gebruikt worden in vooraanstaande instellingen in meer dan 130 steden in China en die geëxporteerd worden naar Aziatische landen aan de Pacifische Oceaan, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika."

De lijst is China's eerste uitvoerige rangschikking om de status te evalueren van de 500 buitenlandse ondernemingen in China. De ondernemingen zijn gerangschikt volgens totale investering, bedrijfsactiviteiten, lokale bijdragen, gemeenschapsdienst en merkimago.

Otis voegt zich zo bij andere traditionele topbedrijven uit de automobiel- en communicatie-industrie zoals Shangai Volkswagen, Motorola China en Guangzhou Honda.

Daarvoor was Otis opgenomen in de rangschikking van China's top 500 ondernemingen en in de top 500 van Chinese productiebedrijven voor 2005 door de Chinese Enterprise Association en de Chinese Entrepreneur Association. In 2004 werd Otis gehuldigd met de People's Republic of China's Friendship Award, de hoogste eer die de Chinese overheid verleent aan buitenlandse bedrijven voor hun bijdrage aan China's economische en sociale vooruitgang.

Otis Elevator Company is 's werelds grootste fabrikant en onderhouder van producten die mensen vervoeren zoals liften, roltrappen en loopbanden. Otis, met hoofdzetel in Farmington, Connecticut, stelt 61.000 mensen tewerk, biedt producten en diensten aan in meer dan 200 landen en gebieden, en onderhoudt wereldwijd 1,5 miljoen liften en roltrappen. United Technologies Corp., gevestigd in Hartford, Connecticut, is een gediversifieerde onderneming die hoogtechnologische producten en diensten verschaft aan de bouw- en ruimtevaartindustrie.

Website: www.otis.com

Contact:

Tizz Weber, Directeur Communicaties van Otis Elevator Company, +1-860-676-6127, Tizz.Weber@Otis.com