Internationale Vierdaagse Nijmegen

Kom naar de Vlaggenparade, de officiële opening van de 91ste Vierdaagse op maandag 16 juli in het MCDOS Goffertstadion!

Persbericht 2007.05
Nijmegen, 23 februari 2007

Ook communicatiedeskundige in Uitvoerend Comité Startprocedure 40km Vierdaagse gewijzigd

Om onveilige situaties, irritaties bij wandelaars vooraf en opstoppingen direct na de start te voorkomen, heeft Stichting DE 4DAAGSE met ingang van de 91ste Vierdaagse de startprocedure voor de wandelaars op de 40 kilometer afstand ingrijpend gewijzigd.

De 40 km-start zal in twee gedeelten plaatsvinden. Het totale deelnemersveld (ongeveer 24.000 wandelaars) wordt in tweeën verdeeld en de eerste groep gaat van start tussen 05.15 uur en 06.00 uur. De tweede groep vertrekt tussen 06.15 uur en 07.00 uur. Beide groepen vertrekken vanaf de normale (vier) startplaatsen op het start- en finishterrein de Wedren/Julianaplein.
Deelnemers worden twee wandeldagen ingedeeld in de groep voor de eerste start om 05.15 uur (dag 1 en 3), en twee wandeldagen in de groep voor de tweede start om 06.15 uur (dag 2 en 4).

De indeling wordt kenbaar gemaakt door een kleurmarkering op de controlekaart die iedere deelnemer ontvangt. Die kaart is overdraagbaar en kan dus door de deelnemers onderling geruild worden. Het gebruik maken van de vroege start is niet verplicht. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om bij de tweede start te vertrekken, ook al heeft hij een controlekaart met kleurmarkering. Deze wijziging in de startprocedure geldt alleen voor de individuele deelnemers op de 40 km. Burgergroepen, militairen (40 km Heumensoord) en deelnemers met dispensatie starten op de voor hen geldende tijdstippen. Ook de startprocedure voor de deelnemers op de 50 km en 30 km blijft ongewijzigd.
De gewijzigde startprocedure staat uitvoerig toegelicht op de Vierdaagsewebsite: www.4daagse.nl.

Communicatiedeskundige
Naast de drie vakdeskundigen (meteoroloog, inspanningsfysioloog en sportspycholoog) die eerder op uitnodiging van het bestuur van Stichting DE 4DAAGSE zitting namen in het Uitvoerend Comité (UC) van de Vierdaagse, zal nu ook een communicatiedeskundige tot het UC toetreden.
Het betreft drs. E.F.J. (Eric) Lagerwey, managing consultant voor Public Management bij adviesgroep Berenschot Communicatie. De heer Lagerwey heeft als deskundige in (crisis)communicatie ervaring opgedaan, bij opdrachtgevers vanuit de overheid en het bedrijfsleven.