Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 februari 2007

Boze man slaat ruit kantoor kapot

Ootmarsum

Op maandag 26 februari kreeg de politie omstreeks 09.30 uur een melding dat er in een bedrijf aan de Mors in Ootmarsum een man een ruit had vernield en daarbij een werkneemster bedreigd had. Een 38-jarige vrouw uit Losser was op dat moment in het kantoor aan het werk toen een 52-jarige man uit Ootmarsum de zaak binnenkwam. De man kreeg woorden met een andere werknemer en toen hij weg wilde lopen bedreigde hij ook de 38-jarige vrouw in het kantoor. De bedreigingen zette hij kracht bij door de ruit van het kantoor in te slaan. Toen de politie ter plaatse kwam had de 52-jarige het pand al verlaten. Hij kon in zijn woning worden aangehouden. Op het politiebureau is de man voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-026027)

Vrachtauto ziet bejaarde vrouw over het hoofd

Hengelo

Op de Pastoor Ossestraat in Beckum is op maandag 26 februari omstreeks 14.30 uur een 84-jarige vrouw uit diezelfde plaats aangereden. De vrouw liep over de Pastoor Ossestraat in de richting van het centrum. Toen een 23-jarige bestuurder van een vrachtauto met zijn voertuig op die straat achteruit wilde rijden, zag hij hierbij de 84-jarige over het hoofd en reed haar aan. Het slachtoffer kwam hierbij ten val en moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd worden. (07-026254)

Huisvredebreuk

Enschede

De politie hield op maandag 26 februari om 21.20 uur een 28-jarige Enschedeër aan wegens huisvredebreuk. De 28-jarige hield zich op bij een instelling aan de Molenstraat in Enschede en zette daar de boel op stelten. Nadat medewerkers van de instelling de 28-jarige, in bijzijn van de politie, herhaaldelijk verzochten het pand te verlaten, weigerde hij dit. De verdachte is voor verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-026426)

Hennepteelt

Enschede

De politie stelde op maandag 26 februari om 11.30 uur een onderzoek in naar een mogelijke hennepteelt in een loods aan de Binnenhaven in Enschede. Zij troffen daar in een gedeelte van de loods, welke wordt onderverhuurd aan een 33-jarige Enschedeër, een kwekerij aan. In totaal werden bijna 400 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. Er werd niemand aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet. (07-026086)

Fietser rijdt op verzinkbare paal

Enschede

Op maandag 26 februari werd omstreeks 15.55 uur een eenzijdig verkeersongeval gemeld op de Korte Hengelosestraat in Enschede. Een 12-jarige jongen uit Enschede reed op zijn fiets over de Korte Hengelosestraat. Hij reed over de verzonken verkeerspaal en net toen hij er met het achterwiel overheen ging, kwam de paal weer omhoog. De fiets werd daardoor omhoog geslingerd en de jongen kwam te vallen. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (07-026308)

Verdachte van mishandeling aangehouden

Enschede

De politie hield op maandag 26 februari een 34-jarige Enschedeër aan wegens mishandeling. De 34-jarige wordt ervan verdacht een 28-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Dit gebeurde op 13 februari jl. in een woning van een vriend aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede, waarbij ook de 34-jarige aanwezig was. De 28-jarige liep ten gevolge van deze mishandeling een hersenschudding, een gebroken pink en meerdere kneuzingen over zijn gehele lichaam aan op. De aanleiding is mede gelegen in het overmatige alcoholgebruik door de aanwezigen.

De 34-jarige wordt er tevens van verdacht valsheid in geschrifte te hebben gepleegd bij het afsluiten van een telefoonabonnement. Hij kreeg voor beide zaken een dagvaarding en kon na verhoor het bureau weer verlaten. (07-019895)

Verdachte van seksueel misbruik aangehouden

Enschede

Op maandag 26 februari hield de politie een 36-jarige Enschedeër in zijn woning aan. De man wordt ervan verdacht zijn 6-jarige dochtertje seksueel te hebben misbruikt. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-004712)

Monique Oude Wolbers en Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --