Dienstenbond CNV

Informatie personeel Rotaform
27-02-2007

Op 11 januari jl. werd CNV Media geïnformeerd over het voornemen van de directie van Rotaform om de onderneming te reorganiseren waarbij de arbeidsplaats van 27 personen komt te vervallen. Dit is dus bijna 1/5e deel van de bij Rotaform in dienst zijnde mensen!

Eind januari zijn wij vervolgens in gesprek gegaan met de directie waar nut en noodzaak (vooral dat laatste) werd uiteengezet. De leden van de directie hebben vervolgens aangegeven waar zij naartoe willen met de organisatie.

We hebben toen gesproken over de totstandkoming van een sociaal plan wat de ergste gevolgen van ontslag zoveel mogelijk moet opvangen of in ieder geval de pijn dient te verzachten. "Het CNV gaat voor werk" en daar hebben we ook met name aandacht voor gevraagd in dit sociaal plan.

Vervolgens heeft een gesprek plaatsgevonden met de leden van de ondernemingsraad waardoor de betrokkenheid met deze organisatie nog extra werd vergroot.

Intussen hebben wij onderhandelingen gevoerd met de directie.

"Het CNV gaat voor werk" betekent dat we ons hard hebben gemaakt voor ondersteuning aan de mensen die zo snel mogelijk weer nieuw werk dienen te vinden. Dit kan nu door bijvoorbeeld outplacement voor een langere periode, het volgen van benodigde opleidingen, assessment (om te zien waar je staat met je eigen mogelijkheden) en overige personeelsinstrumenten. Natuurlijk is er ook onderhandeld over aanvullingen op de WW en andere financiële voorzieningen.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper. Hij is bereikbaar op 035-646 05 80. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl