Dienstenbond CNV

CAO boekhandels in de renovatie
27-02-2007

Zoals afgesproken tijdens de laatste cao-onderhandelingen zal 2007 in het teken staan van een totale renovatie van de cao Boekhandels. CNV Media is daar namens de leden van CNV Media zeer actief bij betrokken.

Het is de bedoeling dat de huidige cao afgebroken wordt tot aan het fundament en dat vervolgens een eigentijdse cao zal worden opgebouwd. Dat is geen eenvoudige operatie, maar wel een grote uitdaging. CNV Media heeft bij het maken van die afspraak bedongen dat alle huidige werknemers er niet op achteruit mogen gaan. Dit is voor ons een absolute voorwaarde.

Onderdeel van de nieuwe cao is het opstellen van nieuwe functieprofielen en zal er een systeem van functiewaardering worden opgezet. Wat dat allemaal precies gaat betekenen en hoe dat eruit gaat zien volgt op een later tijdstip. Een extern advies bureau, gespecialiseerd in functiewaardering en werkend volgens bepaalde richtlijnen die met vakbonden zijn afgestemd, wordt ingehuurd om dit totale proces te begeleiden. Het zal een enorme uitdaging worden om alles te realiseren voor 1-4-2008, want dan loopt de huidige cao af. We hebben dus een jaar. Dat lijkt veel, maar de praktijk leert dat dit soort discussies veel tijd kosten.

Uw betrokkenheid!!
CNV Media zit aan tafel namens de leden. Wij willen dus graag weten hoe u over bepaalde zaken denkt. Wij willen hiervoor een klankbord oprichten die actief meedenkt met de voortgang van het nieuwe cao bouwwerk. Dat kan via overleggen op een centrale plek in het land en dat kan per e-mail. Per e-mail willen wij een netwerk van contactpersonen oprichten, zodat de betrokkenheid van de leden vergroot wordt.

HET GAAT IMMERS OM UW EIGEN NIEUWE ARBEIDSVOORWAARDEN!!!!

Graag verzoeken wij u uw antwoord voor 10 maart aan ons terug te mailen!!!
CNV Media werkt voor de leden, wij informeren u tussentijds met regelmaat.

Voor vragen en/of opmerkingen over deze Info, kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Richard Leloux Telefoon: 023 5651052 of e-mail: r.leloux@cnvdibo.nl