AutoRai

Bezoek het congres

Kom met de trein

naar de AutoRAI 2007

Nieuws

Veel nieuws van SEAT tijdens AutoRAI 2007

(2/27/2007)
SEAT pakt tijdens de aanstaande AutoRAI 2007 uit met een groot aantal speciale SEAT-uitvoeringen en diverse nieuwe motoren. Op de SEAT-stand (nr 08.007) in de Parkhal wordt de sportiviteit van het merk onderstreept door het zwart-wit geblokte design van een finishvlag.

Present zijn onder andere de SEAT Leon Piès Descalzos en de nieuwe SEAT Leon Cupra. Bovendien maakt ook de Ibiza voorzien van de nieuwe
1.6 benzinemotor voor het eerst zijn opwachting in Nederland, evenals de SEAT Altea XL Stationwagon met de nieuwe 1.8 TFSI turbomotor.

Leon Pies Descalzos

De eerste primeur van SEAT op de AutoRAI is de wel heel speciale SEAT Leon Pies Descalzos, die recent in Berlijn door de wereldberoemde zangeres Shakira werd onthuld tijdens de aftrap van haar Europese tournee. De Leon Pies Descalzos staat als hoofdprijs centraal in de inzamelingsactie voor Shakiraâs eigen liefdadigheidsstichting, Pies Descalzos (Blote Voeten). Deze speciale Leon werd door SEAT in samenwerking met Shakira ontwikkeld. Tijdens het ontwerpproces assisteerde Shakira bij het bepalen van de kleuren en materialen. De SEAT Leon Cupra is hierdoor veranderd in een unieke auto die slechts door één gelukkige is te winnen in de loterij aan het eind van de inzamelingsactie, in mei. Begin juni wordt de SEAT Leon Pies Descalzos vervolgens tijdens de Autoshow van Barcelona uitgereikt aan de winnaar.

Om kans te maken op de speciale Leon Cupra dienen deelnemers geld te doneren aan Pies Descalzos. Dat kan in Nederland door het woord âSEATâ te SMSâen naar nummer 3669 (1,10 euro per verzonden bericht) of door de Shakira/SEAT website âwww.catch-the-fever.nlâ te bezoeken, waar bezoekers ieder willekeurig bedrag kunnen storten via hun credit card.

De basis voor de SEAT Leon Pies Descalzos wordt gevormd door de recent geïntroduceerde SEAT Leon Cupra. Deze auto heeft zich al verzekerd van een plekje in de geschiedenisboeken doordat het de krachtigste auto is die SEAT ooit voor de openbare weg heeft gebouwd. De nieuwe, 240 pk (177 kW) sterke Leon Cupra beschikt over alle eigenschappen die SEAT heeft opgedaan bij het ontwikkelen van autoâs met een ultra-sportief karakter.

Een belangrijk onderdeel van de designwijzigingen in de Leon Pies Descalzos is de carrosseriekleur, een unieke lila metallic lak. Deze kleur is tevens op diverse elementen in het interieur terug te vinden, waaronder in het dashboard en op de achterkant van de stoelen. Daarnaast zijn de standaard 18 inch wielen zwart gespoten. Het Pies Descalzos embleem (een blote voet) is verwerkt in de stoelen en op verschillende andere plaatsen op de buitenzijde van de auto.

SEAT Altea XL Stationwagon 1.8 TFSI: nu in Nederland

Tijdens de AutoRAI is er bij SEAT extra aandacht voor de nu al populaire SEAT Altea XL Stationwagon. SEAT levert deze ruime stationwagon in Nederland vanaf nu ook in combinatie met een revolutionaire, direct ingespoten 1.8 TFSI turbo benzinemotor.

De verfijnde en moderne 1.8 TFSI krachtbron, die directe brandstofinspuiting combineert met turbo-technologie, werd binnen de Volkswagen Groep tot nu toe alleen door Audi geleverd. De 1.8 TFSI is goed voor een vermogen van 118 kW/160 pk, waarbij het indrukwekkende maximumkoppel van 250 Newtonmeter beschikbaar is tussen 1.500 en 4.200 toeren. De 1.8 turbokrachtbron is in de Altea XL Stationwagon standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Dankzij de turbo-technologie en directe injectie levert de Altea XL Stationwagon prestaties van formaat. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u vergt slechts 9,1 seconden, terwijl de topsnelheid ver boven de 200 kilometer per uur ligt. Desondanks springt de 1.8 TFSI uiterst spaarzaam met de brandstof om, met een gemiddelde consumptie van 7,8 liter op 100 kilometer.

De SEAT Altea XL Stationwagon 1.8 TFSI is leverbaar vanaf het Stylance uitrustingsniveau, met prijzen die beginnen bij ⬠28.695,- (inclusief BTW en BPM). De vanafprijzen van de Business Line en het topmodel, de Sport-Up, bedragen respectievelijk ⬠28.990,- en ⬠30.095,-. Overigens wordt de Business Line naar keuze geleverd met een af-fabriek gemonteerd monochroom navigatiesysteem of een aftermarket TomTom navigatiesysteem dat speciaal voor SEAT is ontworpen.

Bovendien levert SEAT voor de Altea XL Stationwagon in Stylance-uitvoering een extra aantrekkelijk XXL-optiepakket. De totale waarde van dit pakket, dat bestaat uit 17 inch lichtmetalen wielen, donker getinte ramen vanaf de B-stijl en parkeersensoren achter, bedraagt ⬠1.140,-. Kopers van een SEAT Altea XL Stationwagon Stylance betalen echter slechts ⬠495,- voor deze stijlvolle en praktische extraâs.

SEAT Leon Cupra: op en top atleet

De nieuwe Leon Cupra (Cup Racing) is klaar om het segment van de âhot hatchesâ op zijn kop te zetten en tijdens de AutoRAI neemt hij op de stand van SEAT dan ook een prominente plaats in. De snelle Cupra is uitgerust met een 2.0 TFSI krachtbron, die directe brandstofinspuiting combineert met turbotechnologie. Dankzij het vermogen van 240 pk is de Leon Cupra in staat tot een topsnelheid van 247 km/h en een sprint van 0-100 km/h in slechts 6,4 seconden. Dit alles bij een relatief gunstig brandstofverbruik van gemiddeld 8,6 liter per 100 km. Overigens laat de Leon Cupra ook letterlijk van zich horen: het uitlaatsysteem is speciaal ontwikkeld voor een zo sportief mogelijke sound. Uiteraard beschikt de Leon Cupra over een handgeschakelde zesbak en uitschakelbaar ESP.

Aan de buitenkant is direct zichtbaar dat de SEAT Leon Cupra over een forse dosis racegenen beschikt. De extra grote luchtinlaten zorgen voor optimale koeling van de motor. De 18-inch licht-metalen wielen (met 225/40 R18-banden) bieden plaats aan het extra ruim bemeten remsysteem. De remklauwen vóór en achter zijn in rood uitgevoerd. Uiteraard is ook het onderstel van de Leon Cupra door SEAT Sport zeer sportief afgestemd.

Het interieur van de Leon Cupra is volledig uitgevoerd in zwart, maar er zijn diverse contrasten in aangebracht. Zo is het met geperforeerd leer beklede stuurwiel voorzien van het opvallende Cupra-logo. Dit herkenningsteken komt ook terug op de (met geperforeerd leer beklede) pookknop en de witte wijzerplaten van het dashboard. Andere typische Cupra-details zijn de rode stiknaden in de bekleding van de sportstoelen, de zwarte hemelbekleding en de sportieve, aluminiumkleurige pedalen en dito voetsteun. Tot de exterieure Leon Cupra-kenmerken behoren zaken als een ovaal uitlaateindstuk, Cupra-belettering op de achterklep (in plaats van âLeonâ), zwart gespoten honing-raat grille, donker getinte ramen achter en zwart gespoten B- en C-stijlen.

De compleet uitgeruste en zeer krachtige SEAT Leon Cupra is ongekend scherp geprijsd en leverbaar vanaf ⬠33.995,-.

Nieuwe 1.6 benzinemotor voor SEAT Ibiza & Cordoba

De populaire en sportieve SEAT Ibiza en ruime SEAT Cordoba debuteren tijdens de AutoRAI 2007 met een nieuwe 1.6 benzinekrachtbron. Deze moderne 1.6 benzinemotor met zestienkleppen-techniek vormt een prima aanvulling op de 1.4 en 1.8 20VT benzinemotoren. Standaard is de 1.6 gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak en levert hij een vermogen van 77 kW/105 pk bij 5.600 toeren per minuut en een maximumkoppel van 153 Newtonmeter bij 3.800 tpm. Vanzelfsprekend voldoet de nieuwe 1.6 16V in de Ibiza en Cordoba aan de strenge Euro IV emissie-normen en levert hij prestaties die passen bij het pittige karakter van deze twee compacte SEATs. In de Ibiza zorgt de 1.6 bijvoorbeeld voor een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u in slechts 10,6 seconden, terwijl de topsnelheid 193 km/u bedraagt. Ondanks die rappe prestaties blijft het brandstof-verbruik gematigd, met een gemiddelde consumptie van 6,9 l/100 km.

SEAT koppelt de nieuwe krachtbron aan de aantrekkelijke Style-actiemodellen. Voor de Ibiza is er keuze uit de 1.6 16V Freestyle en de 1.6 16V Sportstyle. De SEAT Cordoba is leverbaar als
1.6 16V Trendstyle en 1.6 16V Sportstyle. De prijzen vangen aan bij ⬠15.995,-.

SEAT Leon World Touring Car

Afgelopen jaar ging SEAT Sport in het prestigieuze en competitieve World Touring Car opnieuw de strijd met de gevestigde orde aan, ditmaal met een nieuw wapen: de SEAT Leon World Touring Car. En al in zijn eerste jaar boekte de Leon grote successen. Niet alleen pakte hij in zijn eerste seizoen diverse overwinningen, bovendien bezorgde hij Tom Coronel de wereldkampioenschaptitel in de Independent Trophy. Een uitstekende prestatie en daarom mag de SEAT Leon World Touring Car in Amsterdam op de SEAT-stand natuurlijk niet ontbreken.

Bovendien staat de Leon aan de vooravond van een nieuw WTCC-seizoen en zijn de verwachtingen van SEAT Sport zeer hoog gespannen. Ook in Nederland volgt SEAT het WTCC nauwgezet, want in het weekend van 5 & 6 mei zal het World Touring Car Championship voor de eerste maal ook in Nederland neerstrijken op het Circuit Park Zandvoort. Ronden 3 & 4 van het kampioenschap worden voor het eerst op het kenmerkende duinencircuit aan de Nederlandse kust verreden en de Nederlandse SEAT-importeur zal tal van activiteiten rond dit autosportevenement gaan ontwikkelen.

AutoRAI 2007 â Itâs Showtime

Vanzelfsprekend zal SEAT op haar stand het complete modelprogramma presenteren, met tal van extra aantrekkelijke uitvoeringen van bijna alle SEAT-modellen. Zo is er onder andere aandacht voor de zojuist geïntroduceerde Trendstyle-, Freestyle- en Sportstyle-uitvoeringen van de SEAT Ibiza & Cordoba. Tevens wordt de succesvolle FR-serie getoond, in de vorm van de Ibiza, Altea en Leon FR. En natuurlijk is ook de ruime SEAT Alhambra present, waarvan de populariteit het afgelopen jaar opnieuw verder toenam.

AutoRAI Nieuwsbrief