Persberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 27-02-2007

Ruit eruit, geld door de brievenbus

DOORN In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 februari werd er een ruit ingegooid van een woning aan de Langbroekerweg in Doorn. De bewoners waren er erg van geschrokken.

Op vrijdag 23 februari werden de bewoners verrast toen zij een brief in de bus kregen met 100 Euro, waarschijnlijk door de dader bedoelt als vergoeding voor de geleden schade. Het zou echter sportief zijn als de dader of daders zich melden bij de politie, zeker nu het er op lijkt dat de verdachte spijt betuigt.

Getuigen gezocht

VEENENDAAL De politie is op zoek naar mensen die zondagmiddag 18 februari getuige zijn geweest van een beroving op de Frans Halslaan.

Een 49-jarige vrouw fietste op zondag 18 februari om 13.30 uur over de Frans Halslaan. Zij werd op dat moment van achteren ingehaald en haar handtas werd uit haar fietsmand gegrist. De dader ging er met de tas vandoor. Later die middag werd de tas aangetroffen op de Westersingel. Op het moment van de beroving op de Frans Halslaan liep er een man met hond en fietste er een andere man. De politie zou deze mogelijke getuigen graag spreken. Ook anderen die informatie hebben wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Veenendaal via telefoonnummer 0900-8844. Eventueel kan ook anoniem gebeld worden via 0800-7000.

Geen alcoholrijders

WIJK BIJ DUURSTEDE/DOORN- Op dinsdagochtend werd tussen 01.00 tot 03.00 uur 13 blaastesten afgenomen op de Zandweg en de Dorpsstraat. Niemand was hier in overtreding.