Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 27-02-2007

Hennepkwekerij

LOPIK Op maandag 26 februari werd een hennepkwekerij aangetroffen. De planten waren verdwenen, de totale inrichting was er nog.

Naar aanleiding van binnen gekomen informatie wilden politiemensen rond 21.00 uur een onderzoek bij een woning aan de De Nobelaerweg instellen. Zij zagen twee mannen bij de woning met grote tassen slepen, in een bestelauto laden en wegrijden. De agenten vroegen het kenteken van de auto bij de meldkamer na. Daaruit bleek dat de eigenaar van de auto geen onbekende van de politie was.

De auto werd op de Enschedeweg aan de kant gezet. In de laadruimte van de auto werd een hoeveelheid kweekapparatuur voor henneplanten aangetroffen. Met de bestuurder van de auto, een 45-jarige man uit Lopik, gingen de agenten terug naar de woning. Op de zolder werd een geheel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. Er bleken echter geen hennepplanten te staan. De 45-jarige man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Gezien de aangetroffen sporen waren er al meerdere kweken geweest. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten en de kweekapparatuur is in beslag genomen.