Gemeente Hoogeveen

26 februari 2007
Afzender: College B&W
Nederlanderschap voor 14 Hoogeveners
Voor nieuwe staatsburgers in de gemeente Hoogeveen is het dinsdag 27 februari 2007 een feestelijke dag. Dan krijgen ze een warm welkom tijdens de Hoogeveense naturalisatiedag. Burgemeester Willem Urlings spreekt de nieuwe Hoogeveners toe. De naturalisatieceremonie is door de regering ingesteld om het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit meer elan te geven.

Dit jaar krijgen 14 Hoogeveners de Nederlandse nationaliteit. De nieuwe staatsburgers komen Pakistan, Roemenië, Argentinië, Syrië, Irak en Turkije. Burgemeester Willem Urlings is blij met deze nieuwe Hoogeveners van verschillende pluimage. âHet draagt bij aan de diversiteit in onze gemeente. Verschillende kleuren maken de samenleving interessanter.â

Aan de naturalisatie is een lang proces voorafgegaan. Zo moeten nieuwkomers goed Nederlands kunnen spreken en weten hoe de Nederlandse maatschappij in elkaar zit. Naturalisatie is de bekroning.

Alle gemeenten moeten naturalisatieceremoniën organiseren. Sinds 1 oktober 2006 zijn nieuwe Nederlanders verplicht naar deze ceremonie te komen. Zij zijn dan pas Nederlander na de uitreiking van het schriftelijke besluit tijdens de ceremonie.