Gemeente Middelburg

Persbericht 14 februari 2007

Start bouw multifunctionele accommodatie Stromenwijk

Op dinsdag 27 februari om 14.00 uur wordt aan de Keetenstraat het startsein gegeven voor de bouw van de multifunctionele accommodatie Stromenwijk. De planning is dat het gebouw medio 2008 haar deuren opent.

De partijen die straks een plaats in het gebouw krijgen zijn: basisschool de Beverburch, basisschool de Cederhof, kinderdagverblijf Bommes, consultatiebureau Zorgstroom en het wijkondersteuningspunt. Stichting Werkt voor Ouderen is eerste verantwoordelijke voor de zorg. Stichting Welzijn Middelburg is verantwoordelijk voor de activiteiten in het welzijnscentrum.

De multifunctionele accommodatie komt op de plaats van de oude school, die vorig jaar is gesloopt. Naast de scholen en andere voorzieningen krijgt het ook een belangrijke woonfunctie. Woongoed Middelburg realiseert 37 levensloopbestendige woningen op het complex. Dat betekent dat de woningen ook geschikt zijn voor mensen met een zorgindicatie.

De multifunctionele accommodatie zal een aanwinst zijn voor de Stromenwijk. Doordat er veel functies in het gebouw worden ondergebracht, wordt het een gebouw voor iedereen.


Noot voor de redactie;