Gemeente Teylingen

Linnaeuslaan Voorhout

Spectaculaire boomverplaatsing Linnaeuslaan Voorhout

15 februari 2007

PERSBERICHT 15 januari 2007 - Op dinsdagmiddag 27 februari is er een spectaculair schouwspel te zien in de Linnaeuslaan in Voorhout. De gemeente Teylingen gaat zes grote zilveresdoorns met een stamomtrek van 2,10 meter verplaatsen.

De zes grote zilveresdoorns aan de Linnaeuslaan staan in de weg voor de bouw van 26 woningen op de zogenoemde Boerhaavelocatie. De gemeente gaat deze waardevolle bomen nu verplaatsen binnen het bouwplan, zodat ze voor de kern Voorhout behouden blijven.

De volledige verplanting staat gepland op 26, 27 en 28 februari. Dinsdagmiddag 27 februari is sprake van een spectaculair schouwspel, wanneer een grote kraan de bomen gaat verzetten. De bomen, die allemaal een stamomtrek hebben van 2,10 meter, krijgen een nieuwe plaats zo´n 50-100 meter verderop. Drie bomen komen langs het nieuwe gedeelte van de Kerkweg en drie bomen komen in het nieuwe plantsoen tegenover de Reigerslaan.

De Linnaeuslaan is tijdens deze dagen tijdelijk minder toegankelijk voor auto´s.

Behalve de zes zilveresdoorns krijgen ook twee leilinden tegelijkertijd een nieuwe plaats door de bouw van een de nieuwe kruising van de Boerhaavestraat met de Kerkweg. Deze bomen verzet de gemeente naar opengevallen plekken elders in de Boerhaavestraat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hugo Geerlings van de afdeling Beheer Leefomgeving via tel. 0252-783300.

Gemeentewinkel