Gemeente Lansingerland


Praat mee over de Wmo in het Wmo-café

Wmo café 27 februari 2007 Dinsdagavond 27 februari van 19.00 tot 22.00 uur vindt het eerste Lansingerland Wmo-café plaats in cultureel centrum t Manneke. Op deze avond staan de uitgangspunten van het Wmo-beleid centraal.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) moet ervoor zorgen dat mensen zo goed en zo lang mogelijk mee kunnen doen in de samenleving en zelfstandig kunnen blijven wonen. De gemeente heeft in deze wet een belangrijke taak om dit mogelijk te maken en te stimuleren. De Wmo gaat verder dan het uitvoeren van een aantal financiële regelingen: de Wmo heeft een goed jeugdbeleid als speerpunt en de Wmo ondersteunt bijvoorbeeld vrijwilligers en mantelzorgers. De Wmo heeft met het totale beleid van de gemeente te maken als het gaat om zorg en welzijn.

Het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders van Lansingerland zal de komende maanden het beleid verder in gaan vullen, en wil dat doen in overleg met daarbij betrokken partijen. Daarom nodigt de gemeente Lansingerland iedereen van harte uit om mee te praten over de Wmo in Lansingerland.

Wmo-café op 27 februari 2007

Dinsdagavond 27 februari van 19.00 tot 22.00 uur vindt het eerste Lansingerland Wmo-café plaats in cultureel centrum `t Manneke. Op deze avond staan de uitgangspunten van het Wmo-beleid centraal. Wat is de manier waarop we met elkaar vorm willen geven aan zorg voor elkaar en meedoen aan de samenleving ? De belangrijkste vragen daarbij zijn in hoeverre dingen centraal of juist met individuele budgetten geregeld moeten worden en of er wel of niet geprivatiseerd moet worden. De keuzes die gemaakt worden zijn bepalend voor de manier waarop het Wmo beleid in Lansingerland vorm zal krijgen. Specifieke onderwerpen zoals de Beltax of hulp bij het huishouden komen deze avond eigenlijk niet aan bod.

Als u over dit thema mee wilt praten bent u van harte welkom. Meldt u zich in dat geval uiterlijk maandag 19 februari aan via wmo@lansingerland.nl. Vanwege de beschikbare ruimte is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U kunt ook bellen naar de gemeente, telefoon (010) 800 4000.

Praat mee over álle Wmo-onderwerpen

Op de website vindt u bij "praat mee over de Wmo" een forum waar u op ieder moment van de dag kunt discussiëren over onderwerpen die u ook zelf aan kunt dragen. De website vindt u door te surfen naar www.lansingerland.nl/zorg. Op deze site vindt u ook de laatste informatie over de Wmo.