TNT Group

Persbericht

Mary Harris voorgedragen als nieuw lid Raad van Commissarissen TNT - René Dahan, Victor Halberstadt en Wim Kok voorgedragen voor herbenoeming als leden van de Raad van Commissarissen

26 februari 2007 - Amsterdam, TNT N.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat de Raad van Commissarissen voornemens is aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) op 20 april 2007 het voorstel te doen mevrouw M. (Mary) Harris (1966) te benoemen tot lid van de Raad van Commissarissen.

Mevrouw Harris (Britse) werkte aan het begin van haar loopbaan bij een investeringsmaatschappij in mediabedrijven. Vervolgens werkte zij bij Pepsi Beverages en Goldman Sachs. Laatstelijk was zij partner bij McKinsey & Company in Amsterdam. Zij heeft uitgebreide internationale ervaring opgebouwd in Londen, China en Zuidoost-Azië.

De heer Hommen, voorzitter van de Raad van Commissarissen, zei: Ik ben verheugd met de nominatie van Mary Harris om benoemd te worden als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Haar ruim twintig jarige ervaring in de internationale zakenwereld zal van grote waarde zijn voor TNT. Met haar nominatie zullen we bovendien een volgende stap maken in het aanbrengen van diversiteit in de samenstelling van de Raad van Commissarissen.

De heren Dahan en Kok, lid van de Raad van Commissarissen sinds 2003, en de heer Halberstadt, lid van de Raad van Commissarissen sinds 1998, worden voorgedragen voor herbenoeming.

De heer J.M.T. Cochrane, lid van de Raad van Commissarissen sinds de splitsing van TNT in 1998 en vice-voorzitter sinds november 2001, zal terugtreden per 31 juli 2007. De Raad van Commissarissen dankt de heer Cochrane voor zijn adviezen, wijze raad en grote inzet over de jaren.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

TNT. NV.
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ongeveer 139.000 medewerkers. In 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 10,1 miljard en het bedrijfsresultaat
1.276 miljoen. TNT N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.