ARINSO

Published: 07:00 26.02.2007 GMT+1 /Source: ARINSO /BXS: ARIN /ISIN: BE0003782969

2006: Een solide basis voor verdere groei

Voortzetting van sterke omzetgroei en margeverbetering Netto-omzet: ¤ 203,8 miljoen (+ 16%) EBITDA: ¤ 20,6 miljoen (+ 18%) EBITA: ¤ 17,3 miljoen (+ 18%) Courante winst: ¤ 11,8 miljoen (- 1%) Nettowinst: ¤ 9,3 miljoen (+ 4%)

Brussel, 26 februari 2007

ARINSO International (Euronext Brussel: ARIN), een marktleider in wereldwijde HR dienstverlening, kondigt resultaten voor 2006 aan die gekenmerkt worden door een sterke omzetgroei en een gestadige margeverbetering. Gedurende de afgelopen 12 maanden heeft ARINSO het volume aan HR & Payroll Outsourcing contracten verdubbeld: met dienstverleningscontracten op zak voor meer dan 600.000 werknemers wereldwijd, heeft ARINSO een doelstelling bereikt die oorspronkelijk was voorzien voor eind 2007. De sterke groeicijfers van ARINSO vormen een solide basis voor het uittekenen van een ambitieus strategisch plan voor de periode 2007-2010.

De geconsolideerde netto-omzet over 2006 bedroeg ¤203,8 miljoen, een stijging van 16% vergeleken met 2005. De bedrijfswinst voor afschrijvingen, interesten en belastingen (EBITA) groeide met 18% tot ¤17,3 miljoen, resulterend in een EBITA marge over het ganse jaar van 8,5%, een lichte verbetering ten opzichte van het voorgaande jaar.

De courante winst bedroeg ¤11,8 miljoen (-1%) en is sterk beïnvloed door evoluties in niet-gerealiseerde wisselkoersverschillen, veranderingen in de financiële structuur van de Groep ten gevolge van de substantiële kapitaalvermindering in juli 2006, en door daaraan verbonden eenmalige kosten. Abstractie makend van de financiële impact van de kapitaalsvermindering, zou de courante winst gestegen zijn met meer dan 15%. De nettowinst bedroeg ¤9,3 miljoen (+4%), als gevolg van de impairment van niet-gealloceerde goodwill ten belope van ¤2,5 miljoen in het vierde kwartaal. De courante nettowinst per aandeel bedroeg ¤0,79.

2006 is een cruciaal jaar gebleken in de uitvoering van ARINSO's strategische groeiplannen. In 2001 is de beslissing genomen om de dienstenportfolio uit te breiden naar HR & Payroll Outsourcing, met de duidelijke ambitie om inkomsten uit integratieprojecten en recurrente outsourcingscontracten in evenwicht te brengen. Deze doelstelling zal gehaald worden in de loop van 2007.

De drie business lines van ARINSO hebben goed gepresteerd: HR Outsourcing staat in voor 39% van de netto-omzet van de groep, vergeleken met 32% in 2005. In absolute cijfers betekent dit een groei van 42%, wat van HRO meteen de belangrijkste drijfveer van de totale bedrijfsgroei maakt. HR Integratie vertegenwoordigt een aandeel in de netto-omzet van de groep van 57%, vergeleken met 64% in 2005. HR Strategy laat stabiele inkomsten zien die instaan voor 4% van de netto-omzet van de groep.

Resultaten van het 4de kwartaal
Het vierde kwartaal van 2006 was het 14de opeenvolgende kwartaal met een tweecijferige omzetgroei. De netto-omzet bedroeg ¤55,7 miljoen (+19%) terwijl de EBITA ¤4,9 miljoen bereikte (+16%) wat resulteert in een marge van 8,8%. De courante nettowinst bedroeg ¤2,9 miljoen (-11%). De nettowinst in het vierde kwartaal van 2006 bedroeg ¤0,5 miljoen.

Op het einde van het boekjaar werd de toewijzing van de aankoopprijs gerelateerd aan de overnames van OpenHR en Lansdowne in 2006 gefinaliseerd in overeenstemming met IFRS 3. Als resultaat van veranderde marktomstandigheden en een daling in verkopen bij Lansdowne, is beslist om een impairment ten belope van ¤2,5 miljoen op de Lansdowne goodwill in rekening te brengen.

Groei op alle continenten
ARINSO is getuige geweest van een sterke marktgroei, zowel in haar HR Outsourcing activiteiten als in haar HR integratie-activiteiten in Europa en Afrika (EMEA), Noord- en Zuid-Amerika (Amerika) en in APAC (Zuidoost-Azië en Australië). ARINSO EMEA (+15%) neemt 77% van de netto-omzet voor haar rekening, ARINSO Americas (+21%) staat in voor 18% van de netto-omzet, terwijl ARINSO APAC (+60%) een bijdrage levert van 5% in de groepsomzet.

In de EMEA regio heeft ARINSO kantoren opgericht in Denemarken, met hoofkwartier in Kopenhagen, en in Zuid-Afrika, met als hoofdkwartier Durban. Deze nieuwe vestigingen zullen de geografische 'blinde vlekken' verder invullen, ARINSO's wereldwijde delivery netwerk verder aanvullen alsook de lokale markten voor HR integratie en HR outsourcing bedienen.

Recente contracten in de Verenigde Staten, waaronder een contract met CA, hebben ARINSO's positie op het Amerikaanse continent verder versterkt en vormen een stevige basis voor toekomstige groei. In Zuid-Amerika zet ARINSO de ontwikkeling van haar HR Shared Service Center in Buenos Aires verder waarmee het bedrijf het volledige Amerikaanse continent bedient.

In 2006 heeft ARINSO haar groei in Zuidoost-Azië verdergezet met de oprichting van kantoren in Australië en het opzetten van een HR Shared Service Center in Manila, op de Filippijnen. ARINSO's offshore expansie wordt door klanten gewaardeerd als een belangrijk competitief voordeel, een evolutie die vandaag al gereflecteerd wordt in een aantal belangrijke offshoring contracten met Europese en wereldwijde klanten.

Nieuws & contracten
In de loop van 2006 heeft ARINSO haar SAS 70 audit voor HR & Payrolldiensten uitgebreid naar heel Europa. Als gevolg hiervan ontving ARINSO begin 2007 een 'unqualified opinion' met betrekking tot haar SAS 70 Type II audit rapport dat 10 service centers in Europa bestreek. Het SAS 70 auditproces helpt ARINSO om hoogkwalitatieve diensten efficiënter aan klanten te leveren en bewijst dat het bedrijf een effectief systeem van interne controles heeft geïnstalleerd. Tegen eind 2007 verwacht ARINSO om een SAS 70 certificatie te bereiken voor al haar service centers wereldwijd.

ARINSO's pipeline van outsourcingcontracten voor 2007 blijft uitstekend, met het vooruitzicht op het sluiten van een aantal belangrijke contracten in de volgende kwartalen. In 2006 heeft ARINSO langdurige outsourcingcontracten afgesloten met onder andere Accenture/Unilever, Bank of America, Baxter, Repsol, Delta Lloyd, CA, en een Nederlands financiële instelling.

Strategische vooruitzichten 2007-2010
De Raad van Bestuur en het management van ARINSO beseffen dat de onderneming een keerpunt in haar lange-termijnontwikkeling heeft bereikt en hebben daarom beslist om een groeistrategie voor de komende jaren te formuleren.

De volgende vaststellingen en trends vormen ons startpunt:
- De HR Outsourcingindustrie neemt wereldwijd een hoge vlucht, met algemeen aanvaarde dubbelcijferige groeicijfers
- Concurrentiedruk en interne alignement en compliance-vraagstukken drijven wereldwijde werkgevers ertoe om de mogelijkheden van HRO te onderzoeken. De eerste successen van HRO versnellen deze trend.
- De afgelopen jaren zijn de toegangsbarrières voor nieuwe spelers verhoogd; algemeen wordt een verdere consolidatie van de markt verwacht.

ARINSO heeft een unieke positie in deze markt

- We zijn de enige speler met een volwaardig pan-Europees en wereldwijd bereik, met bewezen expertise op het vlak van SAP HR en Oracle-Peoplesoft in bijna 50 landen wereldwijd.
- We hebben HR & payroll systemen gebouwd voor 1 op 5 van de wereldwijde Fortune 500 bedrijven, wat ons de geloofwaardigheid en het bewezen success geeft waar de markt vandaag naar op zoek is.
- De afgelopen jaren hebben we bewezen dat we onze HRO strategie met succes uitvoeren, met langdurige sterke topline-groei en een stabiele tot stijgende winstgevendheid.
- Onze brede portfolio van technologie-oplossingen, ARINSO's wereldwijde euHReka HR platform inbegrepen, stelt ons in staat om HRO roll-outs tot een goed einde te brengen. Voor HRO-projecten wordt technologie als een cruciaal onderdeel beschouwd.

Doelstellingen voor de periode 2007-2010

- We willen onze omzet laten groeien aan het marktritme en een leidende speler worden in de wereldwijde HRO-markt in 2010.
- We verwachten dat HR & Payroll outsourcing zal groeien tot 75% van onze business, wat een verderzetting van ons recurrent inkomstenmodel betekent. We verwachten dat de groei op vlak van HRO vooral gedreven zal zijn door een stijgende vraag naar outsourcingsdiensten.
- We mikken op 2.5 miljoen werknemers onder contract voor onze wereldwijde klantenbasis, tegen 2010.
- Op middellange termijn mikken we op een volgehouden EBITA marge van 10%, op het ogenblik dat de volumedynamiek in onze service centers optimaal rendeert.

ARINSO FY06: lees het volledige persbericht in PDF-formaat

Website: http://www.arinso.com

Michael Custers
Communications & Investor Relations
Tel. +32 2 558 39 91