AutoRai

Mazda succesvol in zakelijke markt

(2/26/2007)
Mazda is het afgelopen jaar bijzonder succesvol geweest in de zakelijke markt. Om het succes in 2007 verder te vergroten worden de Mazda3, Mazda5 en Mazda6 nu ook als Business Edition uitgerust met interessante specificaties. De introductie van deze speciale uitvoeringen gaat gepaard met de lancering van twee nieuwe overzichtelijke pakketten van Mazda Lease.
Van het totaal aantal verkochte Mazdaâs in Nederland werd in 2006 maar liefst 34% verkocht aan fleetowners en leasemaatschappijen. Vooral bij de leasemaatschappijen nam de populariteit sterk toe met 32% ten opzichte van 2005. Het totale aandeel van Mazda in de fleet en lease markt steeg in 2006 met 16% ten opzichte van 2005.

Voortbordurend op het zakelijk succes van Mazda in 2006 introduceert het merk nu speciale Business Editions op de Mazda3, Mazda5 en Mazda6. Deze Business Editions bieden een aantrekkelijke meeruitrusting zonder extra investering. De meeruitrusting is speciaal op de wensen van de zakelijke (lease-)rijder aangepast.

Mazda3 Business Edition

De Mazda3 Business Edition is vooral bedoeld voor de jonge zakelijke professional die een sportieve auto met karakter zoekt. Gebaseerd op de populaire Executive versie is de uitrusting uitgebreid met een geïntegreerd navigatiesysteem en een zilveren iPod Nano met 4Gb. De iPod is volledig compatibel met het Mazda audio systeem en kan vanaf het stuur worden bediend.

Deze interessante gadgets komen bovenop de Executive uitrusting waaronder 16 inch lichtmetalen velgen, volautomatische airconditioning met tiptoetsbediening en mistlampen in de voorbumper.

De Mazda3 Business Edition is leverbaar als vierdeurs sedan en vijfdeurs hatchback in combinatie met de 1.6 benzine of de 80 kW (109 pk) sterke CiTD dieselmotor.

Het leasetarief van de Mazda3 1.6 Hatchback Business Edition op basis van 48 maanden full operational lease begint bij ⬠449,- per maand. Voor de Mazda3 CiTD Hatchback Business Edition is dat ⬠569,- per maand.

Mazda3 Business Edition samengevat

* Geïntegreerd navigatiesysteem met kaarten van Europa
* iPod Nano 4Gb met bediening op stuur

* Als Sedan en Hatchback

* Met 1.6 benzine of CiTD dieselmotor

* Voordeel tot ⬠2.145,- voor de zakelijke rijder

Mazda5 Business Edition

De zakelijke rijder is vaak ook een familiemens. De ideale combinatie tussen gezin en werk wordt gevormd door de Mazda5 Business Edition. De gezinsauto van het jaar 2006 wordt als Business Edition extra rijk uitgerust met een DVD navigatiesysteem, een achteruitrijdcamera en zilverkleurige afwerking van de deurpanelen.

De sportieve aspiraties van de Mazda5 worden onderstreept door de high power versie van de bekende CiTD motor. Deze motor levert 105 kW (143 pk) en heeft een maximum koppel van 360 Nm. Om de zakelijke rijder en het gezin veilig te vervoeren zijn Dynamic Stability Control (DSC) en tractiecontrole standaard op de Business Edition. Ook de vijf sterren score bij de EuroNCAP geven een vertrouwd gevoel.

De Mazda5 Business Edition is leverbaar in drie varianten. Als Business Edition Touring uitvoering beschikt de auto standaard over een schuifdeur aan beide zijden, zeven zitplaatsen en volautomatische airconditioning. Ook zes airbags, roofrails en het Mazda audio systeem met cd-speler en bediening op het stuurwiel behoren tot de standaarduitrusting van de Business Edition Touring. De zakelijke rijder heeft verder de keuze uit de uitrustingsvarianten Business Edition Executive en Business Edition Active.

De meeruitrusting van de Business Edition Executive bestaat onder andere uit 16 inch lichtmetalen velgen, automatisch inschakelende verlichting en een regensensor. Aan de buitenzijde is de Business Edition Executive verder te herkennen aan de donker getinte zijramen achter en de mistlampen in de voorbumper. Voor deze extra specificaties wordt slechts ⬠1.000,- extra gevraagd ten opzichte van de Business Edition Touring.

De ultieme zakelijke gezinsauto wordt gevormd door de Business Edition Active versie. Bovenop de uitrusting van de Business Edition Executive beschikt deze versie over xenon koplampen, 17 inch lichtmetalen velgen en een exterieur styling pakket. Dit styling pakket bestaat uit speciale bumpers, sideskirts en een sportgrille. In plaats van de zakmessleutel wordt de Business Edition Active geopend en gesloten met een kaart op creditkaart formaat. Voor deze specificaties wordt slechts ⬠1.800,- extra gevraagd ten opzichte van de Business Edition Executive, waardoor het voordeel oploopt tot ⬠4.495,-.

Het leasetarief van de Mazda5 CiTD Business Edition op basis van 48 maanden full operational lease begint bij ⬠709,- per maand.

Mazda5 Business Edition samengevat

* Geïntegreerd navigatiesysteem

* Achteruitrijdcamera

* Zilveren afwerking deurpanelen

* 143 pk sterke CiTD dieselmotor

* DSC en tractiecontrole

* Touring met volautomatische airconditioning, cd-speler en twee schuifdeuren

* Executive als Touring plus 16 inch lichtmetalen velgen, regensensor en donkere ramen

* Active als Executive plus styling pakket, 17 inch lichtmetalen velgen en xenon koplampen

* Voordeel tot ⬠4.495,- voor de zakelijke rijder

Mazda6 Business Edition

Als zakenauto pur-sang is de Mazda6 al vanaf de introductie erg populair bij de zakelijke rijder. De sportieve looks, de bejubelde rijeigenschappen en de bekende betrouwbaarheid maken de Mazda6 tot een vertrouwde reisgenoot. De zakelijke rijder profiteert nu van een geïntegreerd navigatiesysteem en gedistingeerde lederen stoelbekleding.

Deze specifiek zakelijke extraâs komen bovenop de standaarduitrusting van de Mazda6 in de Touring uitvoering. Dit model beschikt altijd al over cruise controle, 16 inch lichtmetalen velgen en volautomatische airconditioning. Het geïntegreerde Mazda audio systeem is uitgerust met een cd-speler en is vanaf het lederen sportstuur te bedienen.

De Mazda6 Business Edition is leverbaar met de bekende 1.8 en 2.0 benzinemotoren of met de krachtige 121 pk of 143 pk sterke CiTD dieselmotoren. Ook de keuze in carrosserievariant staat de zakelijke rijder geheel vrij: de Mazda6 Business Edition is leverbaar als vierdeurs Sedan, vijfdeurs Sport of vijfdeurs SportBreak.

Het leasetarief van de Mazda6 1.8 vijfdeurs Sport Business Edition op basis van 48 maanden full operational lease begint bij ⬠499,- per maand. Voor de Mazda6 CiTD SportBreak Business Edition is dat ⬠669,- per maand.

Mazda6 Business Edition samengevat

* Geïntegreerd navigatiesysteem

* Lederen stoelbekleding

* Als Sedan, Sport en SportBreak

* Met 1.8 of 2.0 benzinemotoren of 120 pk of 143 pk sterke CiTD dieselmotoren

* Voordeel tot ⬠3.499,- voor de zakelijke rijder

Mazda Lease

Mazda Lease heeft onlangs twee interessante leasepakketten geïntroduceerd voor de zakelijke rijder. Ingegrepen is vanzelfsprekend alle administratieve rompslomp, waardoor de rijder maandelijks slechts één factuur ontvangt van een vast contactpersoon, die volledig op de hoogte is van de situatie van de betreffende klant.

Mazda Economy Lease is een complete leaseservice met de vertrouwde dienstverlening van de Mazda-dealer tegen een uiterst scherpe leaseprijs en omvat onder meer:

* Rente en afschrijving

* Houderschapsbelasting

* Verzekering (POI, SVI)

* Reparatie, onderhoud en banden

* Mazda Mobiliteitsgarantie

* Gratis de Mazda Match, het merkblad voor Mazda-rijders

Het Economy Lease pakket is uit te breiden met een (inter)nationale tankpas en/of vervangend vervoer.

Mazda Excellent Lease is voor de berijder die op zoek is naar nog meer gemak en zekerheid en biedt dezelfde service als het Economy Lease pakket met daar bovenop de volgende extraâs:

* Winterbanden, opslag van de banden wordt door de dealer geregeld
* Haal- & Brengservice bij elke onderhoudsbeurt
* Na elke beurt wassen en stofzuigen

* Binnen vijf werkdagen een afspraak voor een onderhoudsbeurt
* Carkit

Het Excellent Lease pakket is ook uit te breiden met een (inter)nationale tankpas en/of vervangend vervoer.