Provincie Limburg

Provincie en gemeente Weert werken aan betere dienstverlening

Optimale dienstverlening van de overheid richting bedrijfsleven is alleen mogelijk wanneer beide partijen hierbij betrokken worden en hun verantwoordelijkheid nemen. Dat is de strekking van de intentieverklaring van het Pact van Thorn die gedeputeerde Herman Vrehen, wethouder Anton Kirkels en Lambert Swiers, secretaris van de Limburgse Werkgeversvereniging vandaag ondertekend hebben. Om dit te verwezenlijken komt er een serviceloket voor ondernemers en gaat de gemeente Weert de regeldichtheid verminderen.

Met het ondertekenen van de intentieverklaring van het Pact van Thorn, wordt uitgesproken dat een optimale dienstverlening van de overheid richting bedrijfsleven alleen mogelijk is wanneer beide partijen hierbij betrokken worden en hun verantwoordelijkheid nemen. Vandaar dat de Provincie Limburg en de gemeente Weert hebben besloten om in Weert, in samenwerking met de partners van het Hoge Dunk samenwerkingsverband, een serviceloket voor ondernemers te gaan inrichten. Daarnaast zal de gemeente Weert zich gaan inzetten om de regeldichtheid te verminderen. Het inmiddels gestarte Project Vereenvoudiging Vergunningen is een voorbeeld hiervan. Tot slot hebben Provincie en gemeente afgesproken dat de ervaringen die Weert opdoet actief worden uitgedragen naar de andere ´Pact van Thorn´-pilots. De Provincie zal hiervoor op provinciaal niveau een organisatiestructuur opzetten.

Gedeputeerde Herman Vrehen: Wij gaan aan de slag met concrete doe-projecten. Ons doel is een betere dienstverlening. Daar waar nodig actie ondernemen om een en ander gerealiseerd te krijgen en het uitvoeren van een continue kwaliteitsmeting door de deelnemende partijen.

De gemeente Weert heeft op dit moment al een ondernemersloket en werkt ook al met accountmanagement richting het bedrijfsleven. De accountmanager is het frontoffice en aanspreekpunt voor bedrijven en draagt zorg voor een goede gemeentelijke dienstverlening. Weert wil het ondernemersloket laten groeien naar een serviceloket met een dienstverlening die nog meer op de behoeften van ondernemers is ingericht.

In het Pact van Thorn hebben bedrijfsleven en overheid afgesproken om samen te gaan werken aan een betere dienstverlening. De Limburgse overheden en het bedrijfsleven gaan gezamenlijk een ondernemende houding ontwikkelen en toepassen en gaan samen één serviceloket opzetten. Bij dit loket kunnen zowel bedrijfsleven als overheid terecht voor vragen.

26-2-2007 13:48