Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 10 januari 2007

Persbericht
Gemeente nodigt 55-plussers in de Wijk en Zuidwolde e.o. uit voor project Sport & Bewegen

De gemeente De Wolden nodigt alle 55-plussers in Zuidwolde, de Wijk, Veeningen, Fort, Drogteropslagen, Kerkenveld en Linde uit om mee te doen aan het project Sport & Bewegen (GALM/SCALA). Zij kunnen, na deelname aan een fittest, drie maanden lang voor een speciaal tarief elke week allerlei sporten uitproberen in hun woonplaats.

Het project is een unieke kans voor deze inwoners (met én zonder een lichamelijke beperking) om hun conditie en sportvaardigheden te testen en daarnaast kennis te maken met allerlei sportvormen.

Op 26 februari wordt de fittest in sporthal Mr. Wessels Boerhal te Zuidwolde gehouden en op 27 februari in sporthal De Slenken in De Wijk, beide van 9.00 tot 14.00 uur. Bij de fittest is een arts aanwezig. Na de test kunnen de deelnemers er voor kiezen om bij een sportaanbieder te gaan sporten of een introductieprogramma van drie maanden te volgen. Per week kan men dan gedurende een uur meedoen aan verschillende sport - en spelactiviteiten. De sportactiviteiten worden gehouden in een sporthal, gymzaal of sportschool in de in de buurt.

Na afloop van dit introductieprogramma kan worden meegedaan aan een vervolgprogramma, waarin ook wekelijks activiteiten onder deskundige leiding worden aangeboden. Ook kunnen de deelnemers ervoor kiezen om individueel te gaan sporten.

Het project Sport & Bewegen is een initiatief van de gemeente De Wolden, de Provincie Drenthe en Stichting Welzijn De Wolden. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Fit In De Wijk, FTC Zuidwolde, gymnastiekvereniging WGV De Wijk, Quick Quick Slow Beilen, gymnastiekvereniging DOS Zuidwolde, tennisclub Suthwalda, tennisvereniging Voorwijk, Medifit Fysio Bodycare Centre Zuidwolde, Jeu de Boules De Entekoele, Smit's Zwem- en bewegingstudio en de gezamenlijke ouderenbonden.

Het project Sport & Bewegen is in 2005 met succes aangeboden aan 55-plussers in Ruinen en Ruinerwold en omgeving.


---