SP Noord-Holland


8. Louise Smits: Nog Negen Dagen

Louise Smits 26-02-2007 Maandag, voor mij geen wasdag, maar wel een dag van bijkomen.

Vanochtend las ik in het Noord-Hollands Dagblad een stukje over onze actie - met ons bedoel ik de SP-afdeling Purmerend - afgelopen zaterdag op de Kaasmarkt waar we samen met een aantal jongeren aandacht vroegen voor de disco die in Purmerend moet, - eigenlijk nu gaat komen. Dat speelt al tien jaar. De gemeente heeft vorige week opeens laten weten dat alle vergunningen rond zijn. Maar een groot aantal omwonenden heeft bezwaar gemaakt en de behandeling daarvan kan het realiseren van de disco nog aardig vertragen. Ik vind dat de gemeente toch nog een actievere rol zou moeten spelen in het bemiddelen tussen alle partijen. Dat hebben ze toch tot dusver nagelaten en nu kan de gemeente niet doen alsof het al mooi weer is.

De andere partijen die op de Kaasmarkt stonden, doen in het stukje van het NHD wat narrig over onze actie in de zin van voegt niets toe. Kan zijn, maar we stonden er en het was een prachtig spektakel op een gegeven moment, toen onze lijsttrekker voor de PS Dago Wellink samen met tweede kamerlid Sadet het symbolische lint doorknipte om de weg voor de disco vrij te maken. Muziek, rook van een rookkanon, motregen, SP-hesjes, mensen, lawaai, even een fantastisch moment dat aandacht trok. En de boodschap aan de jongeren dat wij er ook voor hun belangen zijn is echt wel over gekomen volgens mij.

Vandaag heb ik sponsjes opgehaald om morgen uit te delen bij onze canvasactie. De agenda voor morgen meldt ook folderen op de warenmarkt en folders ingooien in een aantal straten. Als oude PTT-ster, werkende bij de post, voel ik mijn oude trots als besteller weer opkomen. Dat was eens een mooi bedrijf waar je trots op kon zijn. Helaas nu niet meer. Waar ik wel trots op ben is op al die vrijwilligers die zich nu, het is in een korte tijd al de derde campagne, weer met hart en ziel inzetten voor de SP. Over solidariteit gesproken. Want dat is wat mij bij de SP zo aantrekt, solidair zijn is hier geen loze kreet, maar een credo dat zonder al teveel poespas vorm gegeven wordt. Aanpakken, doen, de mensen laten weten dat je er voor hen bent en luisteren. Over negen dagen zullen we weten of we over zijn gekomen. Nou ja, natuurlijk toch?

* Meer over Louise Smits

* Alles over de verkiezingen

Aftellog: Nog 7 dagen


* Klaas Gunster: Het gaat nu echt kriebelen!
* Louise Smits: nog negen dagen

* Fred Gersteling: tekort aan woningen

* Peter de Pagter: Een inspirerende dag

* Dennis Schuitemaker: beslist de moeite waard
* Anna de Groot: je weet maar nooit!

* Hans Mandjes: het zal zeker weer druk worden!