Politie Zeeland


---


O-579-2007 Auto's beschadigd en opengebroken in Oosterland
In de Leuvenstraat in Oosterland werd afgelopen nacht geprobeerd een auto te stelen.
Een getuige zag een man bij de auto staan, die bezig was om het portier open te maken en waarschuwde de eigenaar. Toen ze samen op de man afgingen, liep deze weg in de richting van de Weelstraat. Hij liep echter een doodlopende steeg in. De twee probeerden hem nog tegen te houden toen hij uit de steeg kwam, maar de onbekende man zag kans er vandoor te gaan.
Dezelfde nacht werd uit een auto op de Sint Joosdijk een autoradio gestolen en werd bij twee andere auto's, één op de Sint Joosdijk en één in de Noordstraat een, mislukte, poging tot inbraak/diefstal gedaan.

W-580-2007 Winkeldiefstal, Vlissingen
In een winkelpand in de Glacisstraat werd maandag om 14.30 uur een 24-jarige man uit Roosendaal aangehouden wegens winkeldiefstal.
Hij had enkele potjes oploskoffie met een totale waardeouden wegens winkeldiefstal.
Hij had enkele potjes oploskoffie met een totale waarde van E 20,79 gestolen.

Z-581-2007 Overval op C1000 in Sas van Gent opgelost
Met de aanhouding van een 36-jarige man uit Axel, maandagmorgen omstreeks 10.00 uur op de Tractaatweg in Westdorpe, is de overval die op 16 augustus 2006 op de C1000 in Sas van Gent plaatsvond, opgelost.
De man kwam door intensief speurwerk en sporenonderzoek bij de politie 'in beeld'. Op 9 februari 2007 werd een huiszoeking gedaan in zijn woning in Axel waarbij een vuurwapen werd aangetroffen. De 36-jarige man, die tot vanochtend wegens een Belgische strafzaak in een gevangenis in België zat, bekende tijdens het verhoor de overval gepleegd te hebben. Hij is in verzekering gesteld en zal in de loop van donderdag aan de rechter-commissaris worden voorgeleid.

PERSBERICHT VAN 16 AGUGUSTUS 2006
Gewapende overval op supermarkt
Woensdagmiddag omstreeks 13.40 uur vond op de C1000 in Sas van Gent een overval plaats. De dader, een man tussen de 20 - 25 jaar, bedreigde de caissière met een wapen en wist haar een onbekend geldbedrag afhandig te maken.
Hij is momenteel nog voortvluchtig.
De politie vraagt personen die getuige waren van deze overval zich te melden op het politiebureau of te bellen met 0900-8844.


---- --