Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BAARLE-NASSAU, 26 februari 2007

Graffiti-spuiters in Baarle-Nassau aangehouden

BAARLE-NASSAU: De politie heeft drie jongens aangehouden in het onderzoek naar de graffiti-overlast in Baarle-Nassau en Alphen-Chaam. De verdachten wonen alle drie in Baarle-Nassau en zijn 13, 14 en 14 jaar oud. De politie denkt dat de drie samen verantwoordelijk zijn voor zon duizend bekladdingen.

De politie kwam de drie op het spoor na een uitgebreid onderzoek. Er werden 35 aangiften opgemaakt en er kwamen tientallen meldingen en tips binnen. In het begin bleven die tips wat achter, maar na een SMS-Alert met daarin een oproep voor informatie over de graffiti kwam het op gang. Ook publicaties in de media hebben hieraan bijgedragen. Mede dankzij alle informatie die vanuit de bevolking bij de politie werd gemeld, is de zaak nu opgelost.

Twee verdachten werden vrijdag al aangehouden en een vandaag. Ze zijn in verzekering gesteld en de jongens die vrijdag zijn aangehouden, zijn inmiddels op vrije voeten gesteld. De verdachte die vandaag is aangehouden, zit nu nog vast. De drie zijn meerdere malen verhoord en hebben bekend. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Roosendaler probeert DVDs te stelen bij videotheek

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagavond rond 21.00 uur een 24-jarige man uit Roosendaal aangehouden in de Stationsstraat. Hij probeerde kort daarvoor bij een videotheek aan de Dreef vijf DVDs te stelen. De eigenaar van de winkel ging hem achterna en kon hem op de Stationsstraat staande houden en overgedragen aan gealarmeerde agenten. De man is na verhoor heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken automobilist raakt van de weg

BREDA: Een 38-jarige Poolse automobilist is zondagavond rond 22.15 uur aangehouden op de snelweg A58. De man raakte ter hoogte van de afslag Bavel van de weg met zijn auto en belandde in de berm. Agenten die op de melding afkwamen, lieten de Pool, die tijdelijk verblijft in Zundert, blazen. Uit de ademanalyse van de man kwam 660 ug/l als uitslag, drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid. De Pool kreeg een rijverbod van 8 uur en hij kon zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor is hij met een proces-verbaal wegens rijden onder invloed heengezonden.

Drie mannen aangehouden na poging woninginbraak

BREDA: De politie heeft zondagavond rond 22.30 uur twee Bredanaren (18 en 19 jaar) en een 19-jarige inwoner van Prinsenbeek aangehouden. Het drietal wordt verdacht van poging tot inbraak bij een woning aan de Grensvaart. Het slot aan de achterdeur was verbroken en bij fouillering van de 19-jarige Bredanaar werd inbrekerswerktuig aangetroffen. De drie mannen werden vastgehouden door enkele brandweermannen. Zij waren aan het werk, maar een van hen werd gewaarschuwd door zijn vriendin die vermoedde dat er bij de achterburen werd ingebroken. Eerder had al een onbekende man enkele keren bij haar woning aangebeld en gedroeg zich verdacht. Daarop besloten de brandweermannen met een tankautospuit naar de locatie van de inbraak te rijden. Ter plekke konden ze de inbrekers overmeesteren. Het drietal is in verzekering gesteld.

Bredanaar aangehouden voor poging doodslag op schoonzus

BREDA: Een 60-jarige Bredanaar is maandagmorgen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht opzettelijk zijn schoonzus te hebben willen aanrijden. Begin februari heeft de vrouw aangifte gedaan van poging tot doodslag. Zij stelt dat ze moest wegspringen toen de Bredanaar met zijn auto de stoep van de Wijnkoperstraat opreed toen zij daar liep. Een getuige bevestigt die lezing. De aangehouden man ontkent de aantijging. Na verhoor is hij heengezonden. De man en zijn schoonzus leven al langere tijd in onmin met elkaar.

Auteur: Manfredi Mauro