Gemeente Harenkarspel


26-02-2007
Jubilarissen en afscheid bij Brandweer Harenkarspel

Vrijdag 23 februari hield Brandweer Harenkarspel jaarvergadering, in 'De Brasserij' op recreatiepark De Bongerd in Kalverdijk. Tijdens deze vergadering feliciteerden burgemeester E. Brommet en brandweercommandant H.Mual enkele personen met hun ambtsjubileum. Zij namen tevens afscheid van R. de Geus en M. Bruin.

R. de Geus (34) heeft zich dertien jaar ingespannen voor de vrijwillige brandweer van Harenkarspel. In juli 1993 begon hij bij het korps in zijn geboorteplaats Warmenhuizen. Op 1 januari 2006 bereikte R. de Geus het 12.5 jarig dienstverband. Op zijn verzoek is aan deze 'hoofd brandwacht' eervol ontslag verleend. Bij zijn afscheid ontving de jubilaris een afscheidsoorkonde en het bronzen kruis.

M.M. Bruin (36) trad acht jaar geleden in dienst bij de vrijwillige brandweer Harenkarspel, post Warmenhuizen. Ook hij is in dit dorp geboren. Op zijn verzoek is aan deze onderbrandmeester op 1 december 2006 eervol ontslag verleend. M. Bruin ontving een oorkonde voor zijn jarenlange inzet.

Maar liefst vijfentwintig jaar in dienst is P. W. de Goede (47). De in Alkmaar geboren 'hoofd brandwacht' trad op 1 augustus 1981 in dienst bij de vrijwillige brandweer, post Dirkshorn. Zijn ambtsjubileum heeft hij dan ook op 1 augustus 2006 mogen beleven. Tijdens de jaarvergadering ontving De Goede een oorkonde en het zilveren kruis.

De in Warmenhuizen geboren G.N.J. Blokker (51) begon ruim 12.5 jaar geleden zijn loopbaan als brandweerman bij de post in zijn geboortedorp. Hij trad op 7 juli 1993 in dienst en is inmiddels brandwacht 1e klas. Op 7 januari 2007 bereikte Blokker het jubileum. Naast een oorkonde ontving hij het bronzen kruis.

Eveneens meer dan 12.5 jaar in dienst is Th. B. van der Horst (50). In augustus 1993 werd de in Rotterdam geboren Harenkarspeler vrijwillige brandweer bij post Warmenhuizen. Momenteel is hij brandmeester, functie waarnemend post commandant. Ook deze jubilaris heeft een oorkonde en bronzen kruis ontvangen.