AutoRai

Studenten IVA Driebergen ontwikkelen âopengewerkteâ Kia Picanto

(2/26/2007)
Kia Nederland heeft in samenwerking met het automotive opleidingsinstituut IVA Driebergen een project opgezet waarbij leerlingen en docenten een Kia Picanto hebben opengewerkt voor Kia World. Dankzij deze opengewerkte Picanto kunnen bezoekers van Kia World op een âonthullendeâ wijze kennismaken met de diverse veiligheidsvoorzieningen en technische details van Kiaâs kleinste. De Picanto, in de 1.1 CRDi VGT dieseluitvoering, is afgelopen zomer aan het IVA in Driebergen overhandigd. Vervolgens hebben talentvolle leerlingen en docenten tot eind vorig jaar aan het Kia-project gewerkt, als onderdeel van het vak practicum. Begin februari is de opengewerkte Picanto weer officieel overgedragen aan de rechtmatige eigenaar, Kia Nederland. En vanaf dat moment vormt de Picanto een belangrijke attractie in Kia World.
De diverse veiligheidsvoorzieningen en technische details van de Picanto kunnen door de bezoeker goed zichtbaar worden gemaakt door een druk op een knop, waardoor het geselecteerde item oplicht. Zaken die de aandacht trekken zijn:

* airbags

* beschermingsbalken in de portieren

* mistlampen

* gordelspanners

* turbocharger

* intercooler

* verstuivers

* common rail

* hogedruk pomp

* EGR, Exhaust-Gas-Recirculation (uitlaatgas recirculatie).

De heer Winters van het IVA: âDe participatie van het bedrijfsleven in de diverse vakgebieden van het IVA zijn van eminent belang, zoals bij dit Kia-project. Dit project bood leerlingen, die op het technisch vlak goede prestaties leveren, de gelegenheid deze technische uitdaging aan te gaan. Ook krijgen de studenten en de opleiding de mogelijkheid goede aansluiting te houden bij wat er in de professionele autowereld gebeurt.â

IVA Driebergen
Al meer dan 75 jaar heeft IVA Driebergen een heel eigen visie als het om opleiden gaat. De IVA is een opleiding voor ondernemende mensen, die studenten een unieke combinatie biedt van management, economie, commercie, techniek en sociale vaardigheden. Samen vormen die vakken een programma dat kort, breed en praktijkgericht is.

Kia World
Kia World is het eerste Kia Experience Center in Europa. Op een vloeroppervlakte van 2.000 m2 worden diverse Kia-modellen onder één dak getoond. Ook wordt er aandacht geschonken aan wat Kia in de toekomst te bieden heeft en is het mogelijk om - na afspraak bij een Kia-dealer - proefritten te maken. Momenteel staat in Kia World het nieuwste model, de Kia cee'd, in het middelpunt van de belangstelling.

Tot slot de heer Doorenbos, Manager After Sales van Kia Nederland: âDoor deze opengewerkte Picanto kunnen we laten zien dat ook een âsmall carâ als een Picanto is voorzien van tal van veiligheidsvoorzieningen en moderne technologie. En door dit project uit te laten voeren door leerlingen van het IVA, onder auspiciën van docenten, kunnen wij ook bijdragen aan de opleidingen van het IVA.â