Provincie Drenthe

Provinciale commissie beoordeelt innovatieve plannen 26 Feb 2007

Gedeputeerde Henk Weggemans (PvdA) opende donderdag 22 februari de eerste bijeenkomst van de Provinciale beoordelingscommissie (Pbc) voor de tender Innovatief Ondernemerschap Drenthe. De provincie Drenthe stelt hiervoor 600.000 euro beschikbaar. De Pbc beoordeelt de aanvragen die voor de tender worden ingediend. (Startende) ondernemers en onderwijsinstellingen kunnen tot 1 maart een ideeformulier indienen. De inschrijftermijn voor de definitieve aanvraag sluit op 15 april.

Pbc
De commissie bestaat uit vijf onafhankelijke, externe deskundigen die allen werkzaam zijn buiten de provincie Drenthe. Jaap van Tilburg is gespecialiseerd in innovatie en ondernemerschap, Bernd Mintjes zijn kwaliteiten liggen vooral op het gebied van coaching en opzetten van innovatieve bedrijven en Michel van der Veen heeft met name ervaring in het Midden en Klein Bedrijf. Agnes Laeven heeft haar sporen vooral verdiend in onderwijs-vernieuwing en voor Friederike Korte ligt haar vaardigheid op het gebied van pionieren, bedrijfsleven en starterscoaching. Henk Weggemans is blij met de samenstelling van de commissie. Hij verwacht met de tender het innovatief ondernemerschap in Drenthe een flinke duw in de rug te geven. Tot nu toe zijn al veertig ideeformulieren voor de tender ingediend.

Criteria
De beoordelingscommissie beoordeelt de aanvragen op verschillende criteria. Uit de aanvraag moet onder meer blijken dat het project een stimulans is voor innovatief ondernemerschap. Bovendien moet het nieuwe werkgelegenheid bieden en vernieuwend zijn voor Drenthe. Het gaat om (startende) ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf tot 20 arbeidsplaatsen. En de uitvoeringsperiode mag maximaal een jaar in beslag nemen.

Bekendmaking
Op 7 juni 2007 wordt tijdens een bijeenkomst bekend gemaakt welke projecten zijn toegekend. Meer informatie over de tender Innovatief Ondernemerschap Drenthe vindt u op de site www.drenthe.nl. Op de site kunt u ook een oproep plaatsen wanneer u voor uw project een partner zoekt.