AutoRai

Drie Wereldprimeurs van Mazda op Autosalon Genève 2007

(2/26/2007)
Mazda presenteert op de komende en 77^e Salon de lâAuto in Genève maar liefst drie Wereldpremières. Meest spraakmakende is de nieuwe Mazda2, het eerste model van Mazda dat een doorontwikkeling laat zien van de nieuwste generatie Mazdaâs. Daarnaast debuteren de nieuwe concept car Hakaze en de nieuwe turbodieselmotor voor de Mazda3. Met kenmerken als veiliger, lichter en zuiniger voldoet de nieuwe Mazda2 aan alle wereldwijde milieu- en veiligheidseisen en combineert dat met een aansprekend en buitengewoon dynamisch ontwerp en verbeterde rijeigenschappen, waarmee de auto zich op opvallende wijze onderscheidt in het B-segment.

Ook de nieuwe concept car van Mazda, de Hakaze, is een Wereldprimeur in Genève. Deze derde concept car volgens de nieuwe âNagareâ designfilosofie is ontworpen door het designteam van Mazda Motor Europe in Oberursel bij Frankfurt en is een unieke, compacte crossover met het gevoel van een roadster.

De derde Wereldpremière is die van de Mazda3 CiTD HP (High Power), voorzien van een sterke en zuinige 2.0 liter common rail turbodieselmotor met een vermogen van 105 kW (143 pk) en een bijzonder hoog koppel van 360 Nm, één van de hoogste in zijn segment. Een waardevolle aanvulling op de al bestaande serie uitvoeringen van de populaire Mazda3, het best verkochte model van Mazda.

Alle drie modellen worden onthuld op de persconferentie van Mazda op de Autosalon van Genève op 6 maart a.s. om 14.15 uur.