Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060708210

Vragen van het lid Hamer (PvdA) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het tekort aan ruimte voor de buitenschoolse opvang. (Ingezonden 23 februari 2007)


1
Bent u bekend met de problematiek uit het artikel `Worstelen met ruimte voor opvang'? 1)


2
Hoe is het op dit moment gesteld met de wachtlijsten bij voor- en naschoolse opvang? Loopt hiernaar een onderzoek?


3
Wat vindt u van de opmerking dat buitenschoolse opvang van zeven uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds logischer zou zijn?


4
Wat heeft het overleg opgeleverd tussen vertegenwoordigers van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met vertegenwoordigers van de vier grote steden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten over het verwachte tekort aan locaties voor de buitenschoolse opvang? 2)


5
Kunt u de Kamer regelmatig op de hoogte houden van de implementatie van dit traject in het komende jaar, aangezien de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid eerder in antwoord op schriftelijke vragen heeft toegezegd deze implementatie nauwlettend te volgen? 3)


6
In hoeverre is er een rol weggelegd voor de overheid als het verkopen van panden van crèches aan beleggers een negatief financieel risico met zich meebrengt, zoals bijvoorbeeld is gebeurd bij Kidsconcern? 4)


1) de Volkskrant, 21 februari 2007

2) Aanhangsel Handelingen I, vergaderjaar 2006-2007, nr. 672
3) zie noot 2

4) Financieel Dagblad, 17 februari 2007