Gemeente Spijkenisse


Weekbericht 09

26 februari 2007

College 2006 - 2010

Openbare activiteiten van het college van B&W van 26 februari t/m 4 maart 2007

26-02: Burgemeester feliciteert diamanten bruidspaar 28-02: Wethouder Hamerslag reikt Oudkomerscertificaten uit 02-03: Wethouder Hamerslag opent Dress for Success 02-03: Wethouder Lewis jureert in ´scholen-affiches-wedstrijd´

Burgemeester feliciteert diamanten bruidspaar
Burgemeester Broekhuis feliciteert maandag 26 februari om 14.15 uur echtpaar Van Kralingen-Gardenier met hun 60-jarig huwelijk. Meneer en mevrouw Van Kralingen zijn op 25 februari 1947 in Spijkenisse getrouwd. Zij hebben twee zoons, een dochter, zes kleinkinderen en een achterkleinkind.

Wethouder Hamerslag reikt Oudkomerscertificaten uit Wethouder Hanneke Hamerslag reikt woensdag 28 februari om 9.00 uur certificaten van een taalcursus uit aan vijftig oudkomers. Dit gebeurt in de burgerzaal van het stadhuis, Raadhuislaan 106. Oudkomers zijn inwoners van allochtone afkomst die al langere tijd in Nederland wonen, maar de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. De groep oudkomers die op 28 februari een certificaat krijgt, is in januari 2006 gestart met een taaltraject van 300 uur en heeft nu taalniveau 2 of hoger gehaald. De gemeente Spijkenisse biedt sinds 2003 taaltrajecten aan oudkomers aan. De taaltrajecten zijn uitgevoerd door PAC, Orserre en Stavoor.

Wethouder Hamerslag opent Dress for Success
Wethouder Hanneke Hamerslag opent vrijdag 2 maart om 10.00 uur de winkel van Dress for Success aan de Veerman 1. In deze winkel kunnen mensen met een minimuminkomen voor een sollicitatiegesprek gratis een set representatieve kleding uitzoeken zodat ze `dressed for success' het gesprek beginnen.

Wethouder Lewis jureert in ´scholen-affiches-wedstrijd´ Wethouder Marjolijne Lewis kiest samen met twee andere juryleden op vrijdag 2 maart om 14.30 uur de beste affiches van de ´scholen-affiches-wedstrijd´. Dit vindt plaats in de foyer van Theater De Stoep.
De wedstrijd wordt georganiseerd in het kader van de Nationale Jeugdtheaterdagen, een initiatief van de Vereniging van Theatergezelschappen en Producenten. De bedoeling van de wedstrijd is om kinderen te laten zien dat theater niet saai en suf is. Negen basisscholen in Spijkenisse, waarvan ongeveer 900 leerlingen, hebben zich opgegeven voor de wedstrijd. De drie winnaars dingen mee naar de provinciale en daarna de landelijke prijs.