Nederlandse Tafeltennisbond


Uitslagen B-ranglijsttoernooi Nijmegen

26-02-2007

Op zondag 25 februari 2007 is het 3^e B-jeugdranglijsttoernooi van dit seizoen gespeeld in de Jan Massinkhal in Nijmegen. Het was de 20^e keer dat ATC-Nijmegen dit ranglijsttoernooi organiseerde. Ter gelegenheid daarvan kregen alle 434 deelnemers een kleine attentie.

Er werd als vanouds fel gestreden om de laatste A-licenties die dit seizoen te verdienen waren. De meeste arbeid leverde verdediger Jan Jaap Schipper, die voor de finale viermaal op rij de volle vijf games nodig had om achtereenvolgens Marco Kamerling, Justin v.d.Bout, Lars van Egmond en de thuisspelende Bart Klabbers van zich af te schudden. Direct daarna volgde de finale tegen Semir Korac waarin hij bij een 0-2 achterstand nog dieper in de reserves tastte en uiteindelijk alsnog de winst binnensleepte. De familie Schipper en DTV'84 hadden toch een goede dag: zus Willianne en broer Wilfred haalden allebei de halve finale en Arina Both haalde de kadettenfinale.

Ook de meisjes junioren kenden een winnares met een ietwat onorthodox spelsysteem. Jules Coumans was met haar antitopspin uiteindelijk iedereen te slim af, inclusief op het einde Willianne Schipper en Irene Perk.

Thuisfavoriet Roy Burki verraste alles en iedereen met winst bij de kadetten. Burki heroverde na een aantal mislukte pogingen mede dankzij een veel meer ontspannen benadering van de wedstrijden opvallend makkelijk zijn A-licentie. Zelfs de finale tegen Kevin Yap ging na één krappe game zonder problemen.

Net als Roy had Jolien v.d.Pol al vele mislukte pogingen gedaan om bij de kadetten terug te keren in de A-groep. Dit keer lukte het wel met een aantal duidelijke winstpartijen.

Bij de pupillen was de winnaar weer eens één van de A-welpen, die in deze toernooien bij de B-pupillen mogen meedoen. Na Martin Khatchanov in oktober was het dit keer Jordi van der Schoot die alle B-pupillen en collega-welp Wilfred Schipper te slim af was.

Bij de meisjes overheerste HBC met drie halve finalisten, van wie Isabel Jongenelen uiteindelijk in de finale tegen Danique Mense de beste bleek.

Welp David Gribnau, die dit seizoen telkens één overwinning tekort kwam voor een A-licentie was nu overtuigend de winnaar, zeker in de met 3-0 gewonnen finale tegen Laurens van Raadshoven. Romy Gielings bezorgde Ilac voor het eerst in 15 jaar (Esmeralda Raghunath) een A-licentie door de meisjes welpen te winnen.

De uitslagen van dit toernooi kunt u vinden op het hoofdmenu onder Toernooien -> Uitslagen.

Door hun resultaat op dit toernooi zijn de volgende spelers gepromoveerd van een B- naar een A-licentie:

JJA: Jan Jaap Schipper (DTV'84)

JKA: Roy Burki (ATC-Nijmegen)

JPA: Jarl Kusters (Openline Westa)(wegens overschrijden puntengrens A-pupillen)

JWA: David Gribnau (TOGB)

MJA: Jules Coumans (Armada)

MKA: Jolien v.d.Pol (Torenstad)

MWA: Romy Gielings (Ilac)

Deze spelers kunnen tot uiterlijk 27 februari nog inschrijven voor het A-jeugdranglijsttoernooi van 18 maart a.s. in Nederweert.

Wie van deze spelers reeds is ingeschreven voor de Nederlandse Jeugdkampioenschappen B zal automatisch worden overgezet naar het A-toernooi.