Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Opknappen Bloemhofplein start 26 februari

In opdracht van de deelgemeente Feijenoord begint Gemeentewerken maandag 26 februari met het opknappen van het Bloemhof-plein. Het werk neemt 4 weken in beslag. In verband met de herinrichting is aan kinderen, jongeren en omwonenden gevraagd hoe het plein moet worden ingericht. Ook, omdat een aantal speelelementen aan vervanging toe is en/of niet meer veilig is.

Werkzaamheden
Eerst plaatst Gemeentewerken een glijbaan, een schommel en een peuterschommel. Dit duurt één tot twee weken. In week 11 wordt er samen met een aantal bewoners straatmeubilair geplaatst. Aansluitend, in de weken erna, komt er een klok op het plein en wordt het frame van het draadcircus (foto) vervangen.

Vrij spelen
De te plaatsen speelelementen op het plein, passen precies in het plaatje dat omwonenden toen voor ogen hadden. Ook was er wens om het plein niet vol te bouwen met elementen, zodat er meer ruimte is voor kinderen om vrij te spelen. Al deze wensen heeft Gemeentewerken meegenomen in twee voorstellen, waaruit de bewoners er unaniem eentje kozen.

Werktijden en overlast
De werkzaamheden op het plein vinden uitsluitend overdag plaats (tussen 7.30 en 17.00 uur) en kunnen enige overlast geven. Gemeentewerken doet haar uiterste best om dit zoveel mogelijk te beperken. Weersinvloeden of onvoorziene omstandigheden kunnen de geplande data en de tijdsduur beïnvloeden.

Informatie
Voor meer informatie over dit project, kunt u contact opnemen met Marloes Pronk, wijkregisseur Bloemhof van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 60 23. Voor vragen over de uitvoering kunt u terecht bij de heer K. Werther van Gemeentewerken, via telefoonnummer (010) 217 19 17.