Digitale Gemeente Houten

Voorbereidende werkzaamheden spoorverdubbeling in volle gang

maandag 19 februari 2007 - Bron: Gemeente Houten

Onlangs zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de spoorverdubbeling in de gemeente Houten echt van start gegaan. Vorige week is gestart met het kappen van bomen en rooien van struiken langs de spoorlijn en volgende week start Eneco met kabelwerkzaamheden in het centrum.

Bomenkap
Voor de verdubbeling van het spoor moet er meer ruimte gecreëerd worden langs het huidige spoor. De bomen en struiken die nu dicht langs de spoorbaan staan moeten plaats gaan maken voor de toekomstige extra sporen. Ook de populieren die langs het spoor aan de Randhoeve en Spoorhaag staan, worden gekapt. In dit gebied worden platanen teruggeplaatst. De bomenkap is in volle gang en zal voor 15 maart gereed zijn.

Kabelwerkzaamheden
Op 26 februari start Energiebedrijf Eneco met het verleggen van een kabel in de oostzijde van het centrum. De kabel wordt vanaf het Onderdoor via het westelijk deel van Het Rond, Het Wed, het Achterom en de Spoorhaag naar de rondweg getrokken (zie plattegrond). De bestrating zal gedeeltelijk opgebroken worden om een sleuf te kunnen graven. Voor de bereikbaarheid van winkels en brandgangen worden over de sleuf bruggetjes gemaakt. Bij de Albert Heijn komt een grote brug gedeeltelijk over het water - die op 22 en 23 februari wordt opgebouwd. De werkzaamheden van het Onderdoor tot de Spoorhaag duren maximaal drie weken. Daarna wordt er maximaal drie weken langs de Spoorhaag gewerkt. Eneco zorgt voor 24 uurs bewaking op het werkterrein.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).