Verzamelpersbericht zaterdag en zondag

Den Bosch, 25-02-2007

JACHT OP AUTO-INBREKERS SUCCESVOL

Den Bosch De politie heeft vrijdag met succes jacht gemaakt op twee jongens op een Gilera Runner, die verdacht worden van meerdere auto-inbraken. Vrijdagavond zijn de twee Bosschenaren van 15 en 17 jaar aangehouden.

Meerdere meldingen van verdachte situaties

Vrijdag kreeg de politie meerdere meldingen van twee donkergeklede jongens op een blauw/zwarte Gilera Runner die verdacht langzaam tussen geparkeerde autos door reed. Het tweetal werd twee keer gezien op de Hinthamerstraat. Ook op de Vondelstraat bleven ze niet onopgemerkt. Op de Postelstraat probeerden ze autoportieren te openen en op de Vughterstraat keken ze in de geparkeerde autos.

Auto-inbraak op de Hinthamerstraat

Een 28-jarige man uit Brussel deed aangifte van auto-inbraak, die vrijdagmiddag plaatsvond op de Hinthamerstraat. De verdachten waren daarbij gezien door een oplettende getuige. Uit de auto werd een navigatiesysteem weggenomen. Daarna zag een getuige ze nog een keer op de Hinthamerstraat rijden.

Auto-inbraak op de Piet Slagerstraat

Later zag een 32-jarige man uit Bakel dat deze jongens zijn autoruit insloegen op de Piet Slagerstraat. Toen de man uit Bakel naar ze toe rende, ging het duo er op de Gilera vandoor. Ze konden niks uit die auto wegnemen.

Verdachten aangehouden en gestolen Gilera inbeslaggenomen

De politie heeft de hele dag naar de twee uitgekeken. Vrijdagavond zag de politie het duo op het Rivierenplein, waar ze wederom verdacht langzaam tussen geparkeerde autos reden. Toen de agenten ze wilden aanhouden, gingen ze ervandoor. De 15-jarige jongen kon even later gepakt worden op de Lingestraat. De 17-jarige jongen meldde zich daarna op het politiebureau. Ze zijn allebei inverzekeringgesteld. De Gilera is vermoedelijk afkomstig van diefstal en inbeslaggenomen voor onderzoek. Ook heeft de politie aangetroffen inbrekerswerktuig inbeslaggenomen.


-----

Man voor gevaarlijk rijgedrag aangehouden

Den Bosch De politie heeft vrijdagmiddag op de Frederik Hendriklaan een 19-jarige Bosschenaar aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en zijn Gilera bromfiets/motorfiets inbeslaggenomen. De man reed zonder helm, zonder geldig rijbewijs en zonder kentekenplaat over het fietspad. Hij bracht andere weggebruikers in gevaar door ze links en rechts met hoge snelheden in te halen. Toen hij de politie zag, ging hij nog harder rijden. Hij haalde daarbij snelheden van boven de 80 km/uur. Op de Aartshertogenlaan kwam hij ten val en ging er te voet vandoor. Hij werd achterhaald door een motoragent. De politie heeft de Gilera inbeslaggenomen en onderzoekt of deze gestolen is.

Man aangehouden voor valse bommelding bij 112

Den Bosch De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige Bosschenaar aangehouden die 112 belde met de mededeling dat hij een bom wilde laten ontploffen op de Vogelstraat. De man, die psychisch in de war is, is een bekende van de politie. De politie ging direct naar zijn woonadres en heeft hem aangehouden. Zijn telefoon werd inbeslaggenomen. Er werd geen bom in zijn woning aangetroffen. De GGZ zal door de politie gebeld worden om zich, na het politieonderzoek, over deze man te ontfermen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het langdurige gebruik van het alarmnummer zonder dat er enige noodzaak was.

Vrouw ernstig gewond na mishandeling door ex

Den Bosch Een 25-jarige vrouw uit Den Bosch is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt toen zij door haar ex-vriend op de Markt werd mishandeld. De 28-jarige Bosschenaar had haar tegen de grond gegooid en daarna, terwijl ze daar weerloos lag, meerdere keren tegen haar hoofd en lichaam geschopt. De vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat zij een zware hersenschudding had en dat haar milt was gescheurd, waaraan ze is geopereerd. De toestand van de vrouw is nu stabiel.

De politie startte een onderzoek ter aanhouding van de verdachte, wiens identiteit bekend was. Het arrestatieteam viel zondagmorgen op zijn woonadres en een mogelijk verblijfadres binnen, maar trof hem niet thuis. Op het verblijfadres werd een andere man aangehouden die zich verzette tijdens de inval. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Toen de politie zondagmiddag nog eens aanging bij de woning van de verdachte, bleek hij thuis te zijn en is daar om 14.00 uur aangehouden.

Vrouw aangehouden voor ingooien ruit

Den Bosch De politie heeft vrijdagavond een 56-jarige Bossche aangehouden. Ze had op de Oeterselaan de voorruiten ingegooid van een woning. De 39-jarige bewoonster deed hiervan aangifte bij de politie. De dames hadden onenigheid over een fiets. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken man aangehouden voor aanranding politieagente

Den Bosch De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Brede Haven een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij betastte een vrouwelijke politieagente onzedelijk tijdens zijn transport naar het politiebureau. De agente gaf de man daarop een klap in zijn gezicht. De agente heeft zondagmorgen aangifte gedaan van aanranding.

Huiselijk geweld

Den Bosch De politie heeft zaterdagmiddag een 43-jarige Bosschenaar bij zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou zijn dochter van 16 mishandeld hebben. Hij is inverzekeringgesteld.


-----

Den Bosch - De politie heeft zaterdagavond een 43-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had gedreigd zijn vrouw met een houten lat te slaan. De gealarmeerde politie kwam ter plaatse en heeft de man in de boeien geslagen omdat hij zich verzette bij zijn aanhouding. De houten lat heeft de politie inbeslaggenomen. De Bosschenaar is inverzekeringgesteld.

Man vernielt ruit horecagelegenheid

Den Bosch De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 28-jarige man uit Enschede aangehouden op de Vogelstraat. Hij had in een horecagelegenheid aan de Boschdijkstraat een ruit van de voordeur ingetrapt. De man kwam verhaal halen omdat hij dacht dat zijn telefoon daar gestolen was. Hij meldde zich even later op het bureau waar hij is aangehouden.

Verdachte man op bedrijventerrein aangehouden

Nieuwkuijk De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Klompenmaker. Hij hield zich verdacht op bij het bedrijventerrein aan de Hopbrouwer, waar de politie zojuist een aangifte aan het opnemen was van een bedrijfsinbraak. De politie vermoedde dat de Eindhovenaar op dievenpad was. Toen de agenten hem naar zijn legitimatie vroegen, kon hij deze niet tonen. Hij is aangehouden en ingesloten voor een onderzoek naar zijn identiteit. Uit het genoemde bedrijf aan de Hopbrouwer werd een rode schroefmachine van het merk Hilti weggenomen. Bij de verdachte zijn geen gestolen goederen aangetroffen. De technische recherche is gevraagd sporenonderzoek te verrichten bij het bedrijf.

Vrouw met drugs aangehouden

Boxtel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige vrouw uit Liempde aangehouden op de Kampspoor in Boxtel. Zij was in het bezit van drugs; één gram cocaïne en drie gram weed. Ze is aangehouden en deed vrijwillig afstand van de drugs, die inbeslaggenomen is ter vernietiging. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Politie grijpt in bij vechtpartij met honkbalknuppel

Zeeland De politie heeft vrijdagavond op de Kerkstraat een vechtpartij weten te voorkomen, waarbij een 17-jarige jongen uit Schaijk met een honkbalknuppel stond te zwaaien. Er was eerder onenigheid in de horecagelegenheid geweest tussen twee personen, waar gezegd werd om het om 24.00 uur buiten voort te zetten. De politie kwam ter plaatse en trof een op handen zijnde ruzie aan tussen een groep jongeren. De jongeman met honkbalknuppel bleek telefonisch te zijn gewaarschuwd om assistentie te verlenen. Hij werd door de agenten uit de groep gehaald en meegenomen naar het politiebureau. Hiermee werd erger voorkomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Er deden zich verder geen ongeregeldheden voor.

Vrouw met drugs aangehouden

Veghel De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 31-jarige automobiliste uit Heeswijk Dinther aangehouden op het Meijerijplein in Veghel. Zij was in het bezit van 16 pillen XTC en een kleine hoeveelheid softdrugs. Ze verkeerde onder invloed van deze drugs. In haar woning trof de politie nog eens 30 pillen XTC aan, evenals een henneptop en twee joints. De politie heeft de drugs, waarvan de vrouw vrijwillig afstand deed, inbeslaggenomen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Auto-inbreker met pepperspray

Oss De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige Ossenaar aangehouden voor auto-inbraak. Hij was in het bezit van pepperspray en inbrekerswerktuig. Hij staat bij de politie bekend als veelpleger.

Een 37-jarige vrouw uit Oss zag twee jongens op de Anna Bijnsstraat inbreken in haar auto en alarmeerde de politie. De jongens hadden de autoruit ingeslagen en autopapieren weggenomen. Ze gingen er allebei op een fiets vandoor. De politie zag de heren op de Bartoklaan fietsen, waarna ze er te voet vandoor gingen. De politie heeft de 17-jarige veelpleger op de Chopinlaan in de kraag gevat. Daar had hij zich in een tuin verstopt. De andere verdachte is nog op vrije voeten. De politie heeft de fietsen, het inbrekerswerktuig en het busje met pepperspray inbeslaggenomen. De zaak wordt verder onderzocht.

Inbrekers aangehouden

Oss De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag met behulp van een oplettende getuige twee Ossenaren van 18 en 30 jaar aangehouden op de Heuvel in Oss. Zij worden verdacht van een bedrijfsinbraak aan de Heuvel. De 46-jarige eigenaar deed hiervan aangifte bij de politie. De 30-jarige Ossenaar staat bij de politie bekend als veelpleger.

De verdachten hadden een ijzeren paal door de ruit gegooid en zich zo de toegang tot het pand verschaft. De 30-jarige veelpleger raakte hierbij gewond aan zijn hand. In het pand trof de politie zijn bloedspoor aan. De verdachten hadden een spaarpot, blikjes chocomel, een telefoon en oplader weggenomen. De gestolen goederen zijn bij de verdachten aangetroffen. De politie heeft deze inbeslaggenomen. De Ossenaren zijn inverzekeringgesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Vakantieganger aangehouden voor bedreiging met mes

Grave De politie heeft vrijdagmiddag een 32-jarige vakantieganger uit Rome aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging met een mes. Een 41-jarige Udenaar deed hiervan aangifte bij de politie. De bedreiging zou zijn voorgevallen in een horecagelegenheid aan de Sint Elisabethstraat in Grave, waar de verdachte ook is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Ruiten van Abri en telefooncel met straatklinkers ingegooid

Grave De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Grave in zijn woning aangehouden voor vernieling. De politie verdenkt hem van het ingooien van vijf grote ruiten van een bushokje aan de Arnoud van Gelderweg, bij de nieuwbouw van het gemeentehuis. Daar was de verdachte met een groep uit de discobus gestapt. Met straatklinkers waren de ruiten ingegooid. Ook werd een raam van een telefooncel vernield. Om een spoor van vernielingen te voorkomen, stelde de politie direct een onderzoek in dat leidde naar de aangehouden verdachte. Hij is ingesloten voor verhoor.

Man met stroomstootwapen aangehouden

Sint Anthonis De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige automobilist uit Sambeek aangehouden op de Lepelstraat in Sint Anthonis. Tijdens een verkeerscontrole zagen de agenten dat de man een stroomstootwapen naast zich in de auto had liggen. Dit is verboden volgens de Wet Wapens en Munitie. De verdachte had het wapen illegaal in Nederland ingevoerd vanuit Duitsland. De politie heeft het inbeslaggenomen en tegen de verdachte proces-verbaal opgemaakt.

Vuur verwoest illegaal jeugdhonk

Boxmeer In een schuur (opp. 30 m2) aan de Elderom/Beugenseweg heeft zaterdagavond een flinke brand gewoed. Niemand raakte gewond. In de schuur bleek een illegaal jeugdhonk te zitten. Het honk werd van stroom voorzien middels een kabel die op de straatverlichting was aangesloten. Kortsluiting in deze kabel is de vermoedelijke oorzaak van de brand. De politie moest de Beugenseweg afsluiten in verband met hevige rookontwikkeling en om de brandweer veilig te kunnen laten werken. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de schuur geheel afbrandde. Er was door omstanders veel belangstelling voor de brand. De gemeente Boxmeer heeft het terrein met hekken afgezet.

Invordering rijbewijs voor rijden onder invloed

Escharen De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 30-jarige automobilist uit Gassel aangehouden op de Vegetasscheweg voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.