Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 25-02-2007

Automobilist gewond bij ongeval

LEUTINGERWOLDE Zaterdagmiddag is een 38-jarige man uit Leek gewond geraakt bij een ongeval. Hij reed met zijn auto over de Turfweg in de richting van Leutingerwolde. Daar haalde hij een andere auto in en raakte daarbij in de linkerberm en raakte de controle over zijn auto kwijt. Daarna botste hij tegen een boom en kwam rechts van de weg in de sloot tot stilstand. Vanwege de beknelde positie heeft de brand weer het dak van de auto gehaald. De bestuurder is met een gebroken been en letsel aan zijn schouder naar het UMC Groningen gebracht. (07-116289)

Alcomobilisten aangehouden

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie op de Groningerstraat een 33-jarige man uit Assen aangehouden. Hij reed in zijn auto terwijl hij had gedronken. De blaastest wees een promillage uit van 0,8, wat hem een proces-verbaal opleverde. (07-116358)

HOOGEVEEN Zondagochtend vroeg zagen agenten op de Industrieweg een 21-jarige man uit Hoogeveen in zijn auto rijden. Hij had de hele rijbaan nodig. Bij controle bleek dat hij had gedronken. Bij de blaastest scoorde hij ruim 1 promille. Hij kreeg een dagvaarding mee na verhoor. (07-116415)

Navigatiesysteem uit auto gestolen

NIEUW SCHOONEBEEK Vrijdagnacht is uit een auto op de Kerkenweg een navigatiesysteem gestolen. De dader heeft daarbij met een steen een zijruit van de auto ingeslagen. De benadeelde, een 26-jarige man uit Nieuw Schoonebeek, deed aangifte. (07-116174)

Politie onderzoekt diefstal kluis

BEILEN Vrijdagnacht is bij een inbraak in een bedrijf aan de Holthe een kluis gestolen. In de kluis zat een geldbedrag. De daders zijn binnengekomen door een deur open te breken. De politie onderzoekt deze inbraak. (07-116214)

Politie onderzoekt snelkraak

NIEUW BUINEN Zaterdagnacht rond kwart voor vier zijn bij een snelkraak in een supermarkt aan de Parklaan sigaretten en telefoonkaarten gestolen. Om binnen te komen werd de toegangsdeur vernield. De politie onderzoekt deze inbraak. (07-116371)

Aangehouden na winkeldiefstal

EMMEN Zaterdagmorgen is in een supermarkt aan de Odoornerweg een 68-jarige man uit Emmen betrapt bij de diefstal van twee pennensets. Ter waarde van 9 euro.

Verdachte mishandeling aangehouden

HOOGEVEEN Zaterdagnacht heeft de politie op het Schutsplein een 37-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij had even tevoren een 24-jarige portier mishandeld door een fiets tegen hem aan te gooien. De portier riep daarop de hulp van de politie in. De verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek. (07-116376)

Aanhoudingen wegens schennispleging en belediging

RUINERWOLD Zaterdagnacht kreeg de politie een melding van een opstootje aan de Dijkhuizen. Daar bleek het wat rumoerig. Een 19-jarige jongeman uit De Schiphorst werd aangehouden wegens schennispleging omdat hij in zijn blote kont midden op straat voor een wegrijdende taxi ging staan. Een aantal omstanders bemoeide zich met deze aanhouding en probeerde dit te belemmeren. Een 19-jarige jongeman uit IJhorst werd aangehouden wegens belediging van een agent. Bij het afhandelen van deze twee zaken kreeg de schennispleger een boete van 130 Euro. De andere verdachte mocht 220 Euro aftikken vanwege de belediging van de agent.

Politie houdt man aan na bedreiging barpersoneel

HOOGEVEEN Zaterdagnacht kreeg de politie een melding van een bedreiging in een café in de Brinkstraat. Daar werd een 22-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij zou de vrouw achter de bar hebben bedreigd met een mes. Hij is ingesloten voor een verder onderzoek. (07-116363)

Boetes voor wildplasser

NIEUW DORDRECHT Zaterdagnacht troffen agenten op de Smidshof een 17-jarige jongen uit Nieuw Dordrecht aan die op straat tegen een lantaarnpaal stond te plassen. Hij draaide de agenten demonstratief de rug toe. Achter op zijn jas stond een mannetje dat op een politielogo plast. Iets dat door de politie als beledigend wordt aangemerkt. Dit gedrag levert de jongeman een proces-verbaal op wegens belediging, en een voor het wildplassen. Hij verklaarde dat het niet zo slim van hem was om zon jas te dragen en dat hij wist dat je daar een boete voor kon krijgen. Hij trok daarop de jas uit en overhandigde deze aan de agenten. Hij wilde de jas niet meer houden. (07-116372)

Aanhouding na vechtpartij

BEILEN Zaterdagnacht kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de discotheek aan de Domoweg. Daar waren twee groepen elkaar in de haren gevlogen en de portiers riepen de hulp in van de politie. Nadat de rust was weergekeerd kon worden vastgesteld dat een 18-jarige jongen uit Beilen was mishandeld door een 20-jarige jongeman uit Hoogezand. Er zijn over en weer nog meer klappen gevallen door meerdere betrokkenen, maar dit leverde op dat moment onvoldoende grond op om nog meer betrokkenen aan te houden. Er wordt een vervolgonderzoek ingesteld waarbij onder meer de beelden van de bewakingscamera worden bekeken. De aangehouden verdachte zal worden verhoord vanwege zijn aandeel. (07-116361)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.