Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (25/2)

TILBURG, 25 februari 2007

Vechtende vrouwen aangehouden

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag bij een familietwist op de Rugdijk twee arrestaties verricht. Een 33-jarige Tilburgse raakte daar slaags met haar 49 jarige tante. De politie heeft beide vrouwen aangehouden. Zij deden beiden aangifte.

De 33-jarige Tilburgse verklaart dat zij al langere tijd problemen heeft met haar tante. Vrijdagmiddag was zij door haar tante, terwijl zij bij haar broer op bezoek was uitgescholden en voor oud vuil uitgemaakt. Ze was daarop naar buiten gelopen omdat dit de zoveelste keer was dat zij door haar tante beledigd werd. Ze zag dat haar familielid een stoelpoot in haar handen had. Hiermee sloeg de vrouw haar nichtje op haar rechterarm. Het slachtoffer ging weer naar binnen en belde direct 112. Hierna kwam, volgens haar versie, haar tante weer voor de woning staan nu met een mes in haar handen. De vrouwen konden uiteindelijk door familieleden van elkaar gescheiden worden. Zij werden beiden door de politie aangehouden. De 49-jarige verdachte gaf na haar aanhouding een andere versie van het gebeurde. Zij bevestigde dat zij al een tijd in onmin leeft met een deel van haar familie. Volgens haar ontstonden de problemen toen zij aanmerkingen maakte op de harde muziek die uit de auto kwam van de 33-jarige Tilburgse. Zij stelt dat zij een stoelpoot in haar hand nam toen zij zag dat haar opponent, de 33-jarige verdachte, een mes in haar hand had. Zij verklaart dat zij haar nicht en diens vader wilde wegjagen bij haar voordeur, Deze deur werd met kracht dichtgegooid waardoor de ruit vernield werd. Verder kreeg ze nog een klap tegen haar been, van de vader van de 33-jarige Tilburgse. De politie maakt proces-verbaal op.

Kamerbewoner bedreigt huisgenoot met een mes

TILBURG: De politie heeft de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.00 uur in de Lambert de Wijsstraat een 40-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het dreigen met een keukenmes naar een 68-jarige medebewoner. De mannen kregen een woordenwisseling over de luide muziek die de verdachte produceerde. De verdachte pakte volgens de aangever een groot keukenmes en hield dat in zijn richting daarbij dreigend roepend: Ik maak je dood. Het slachtoffer ging direct terug naar zijn eigen kamer en belde daar de politie. De politie heeft de verdachte aangehouden. Hij verklaarde aan het bureau 12 halve liters bier gedronken te hebben, hij had wel een mes vastgehad maar ontkende de dreigementen te hebben geuit.

Aanhoudingen na huiselijk geweld

TILBURG: Een 36-jarige Tilburger is de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.00 uur gearresteerd omdat hij zijn 37-jarige vriendin in hun woning in de binnenstad had mishandeld. Ook een 41-jarige Tilburger werd aanvankelijk als medeverdachte aangezien en aangehouden.

Het stel had eerder die dag de verjaardag van hun zoontje gevierd. Daarbij had de verdachte volgens zijn vriendin nogal wat alcohol gedronken. Later kregen ze ruzie toen hij zijn vriendin om geld vroeg. Zij weigerde dat omdat hij er mogelijk coke voor wilde kopen. De oppasser, een 41-jarige Tilburger probeerde het vechtende stel te scheiden, maar kon niet voorkomen dat de verdachte zijn vriendin met zijn vuist op haar linkeroog sloeg. Hierna was ze de woning uitgevlucht en belde bij kennissen de politie. De politie zag in eerste instantie ook de 41-jarige Tilburger als verdachte aan, toen zij bemiddelende rol duidelijk werd is hij direct weer in vrijheid gesteld. De verdachte verklaarde dat zijn vriendin hem geprovoceerd had en dat als hij haar geraakt had dat in elk geval niet opzettelijk was geweest.

Pepperspray ingezet bij arrestatie

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag in Noord pepperspray moeten gebruiken om een agressieve 29-jarige Tilburger onder controle te krijgen die kort daarvoor zijn 23-jarige vrouw ernstig zou hebben mishandeld.

Het stel had ruzie gekregen toen de man van zijn echtgenote eiste dat zij direct een boterham voor hem zou smeren. Hij had haar nek dicht geknepen en enkele klappen in het gezicht gegeven. Nadat de vrouw haar zusje had gebeld, kreeg ze nog meer klappen omdat zij van haar man niemand mocht vertellen over de mishandelingen. Toen de agenten arriveerden stond de verdachte op het punt met de baby te vertrekken. Hij bedreigde de agenten kapot te maken als zij hem aanraakten. De agenten besloten pepperspray te gebruiken om de man aan te kunnen houden. Na een korte achtervolging kon hij uiteindelijk opgepakt worden, Hij is in verzekering gesteld.

Man met kwade dronk vernielt hondenbench

TILBURG: De politie heeft vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 03.30 uur in de wijk T Zand een 35-jarige Tilburger aangehouden die na afloop van een feestje bij zijn broer zijn agressie had gericht op de hondenkooi van zijn broer en deze kapot had geschopt. De verdachte die kennelijk een kwade dronk heeft werd vervelend op het feestje bij zijn broer nadat hij circa 12 flessen bier had gedronken. Hij maakte zijn peuken uit op de vloer en was niet voor rede vatbaar. Reden om hem buiten te zetten. De man koelde daarop zijn woede op de bench van de Deense Dog, door het deurtje in elkaar te schoppen. Mogelijk heeft hij daar ook de hond bij geraakt.

Winkeldievegge aangehouden

TILBURG: Zaterdagmiddag is in een kledingzaak aan de Heuvelstraat een 16-jarig meisje betrapt op winkeldiefstal. Zij had oorbellen en kettingen met een waarde van 40 euro in haar tas gestopt, waarna ze zonder te betalen de winkel uitliep. Ook haar 15-jarig vriendje die bij haar was, werd aangehouden. Ze bleek het echter op eigen houtje zonder zijn hulp te hebben gedaan. De dievegge wordt vermoedelijk doorverwezen naar bureau Halt.

Politie beleeft rustig weekend in uitgaanscentrum

TILBURG: De Tilburgse politie beleefde een rustig weekend in het uitgaanscentrum. Bleef de donderdagnacht geheel zonder aanhoudingen, de afgelopen twee dagen bleef de teller op vijf staan. De opvallendste aanhouding was die van een 25-jarige Tilburger die in het bezit was van bankbiljetten die mogelijk van misdrijf afkomstig zijn (b.v. uit een plofkoffer).

Vrijdag op zaterdag

-Een 26-jarige Tilburger werd omstreeks 03.30 uur op het NS-Plein aangehouden ingevolge de APV omdat hij daar voorbijgangers lastig viel. Zo pakte hij iemand bij de nek en duwde hij een fietser bijna op de grond. Tevens controleerde de politie diverse taxis en portiers op hun vergunningen.


-Een 25-jarige Tilburger werd omstreeks 05.00 uur op de Heuvel aangehouden. Hij gedroeg zich erg verdacht bij een wisselautomaat door daar voortdurend bankbiljetten in om te wisselen. Deze biljetten waren met blauwe verf besmeurd. De politie heeft de biljetten in beslag genomen en stelt een nader onderzoek in naar de herkomst. De verdachte is in verzekering gesteld omdat de politie vermoedt dat de biljetten mogelijk van een misdrijf afkomstig zijn.

Zaterdag op zondag

-Een 17-jarige Tilburger werd omstreeks 00.35 uur aangehouden voor baldadigheid op de Piusstraat omdat hij met een verkeersbord liep. Het was volgens de verdachte een geintje.


-Een 18-jarige Tilburger werd omstreeks 01.00 uur op de Piusstraat aangehouden omdat hij surveillerende agenten beledigde.


-Een 31-jarige Tilburger werd omstreeks 04.20 uur op de Heulvering aangehouden voor de APV, omdat hij met gebalde vuisten probeerde passanten te slaan. Er werd niemand geraakt.

Zes bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed
Dronken 20-jarige automobilist rijdt tegen lichtmast

TILBURG: Een 20-jarige Tilburger is de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.45 uur op de Hasseltrotonde met zijn auto bij het nemen van een bocht de macht over het stuur verloren waarna hij tegen een lantaarnpaal reed. De lichtmast knakte daardoor om. Het voertuig was van de vader van één van de inzittenden. De bestuurder was duidelijk niet de BOB want hij blies maar liefst 715 ugl en valt bovendien ook nog onder de categorie beginnend bestuurder. Hij had naar eigen zeggen 8 glazen Bacardi Cola gedronken voordat hij in de auto was gestapt. Hij heeft zijn rijbewijs in moeten leveren. In de auto zaten behalve de bestuurder nog drie inzittenden. Verder zijn er het afgelopen weekend in Tilburg nog vijf automobilisten aangehouden voor het rijden over invloed.

Een 35-jarige jarige Tilburger is de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.45 uur op de Ringbaan Noord bij een eenzijdig verkeersongeval met zijn bromfiets gewond geraakt. De bestuurder verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. Het slachtoffer reed over de Ringbaan Noord, komende uit de richting van de Hasseltrotonde. Door onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en kwam ten val. Hij werd met verwondingen, onder meer de linkerschouder uit de kom, door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Eerder die avond had het slachtoffer van een politieagent op het Piusplein een rijverbod gekregen.

Hij beloofde toen niet meer op zijn bromfiets te gaan rijden. Deze belofte was hij kennelijk enkele uren later weer vergeten. Bij de verdachte is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Hij verklaarde daar na zijn behandeling dat hij negen glazen bier gedronken had. Hij kon zich niets meer herinneren over het ongeval en het eerdere rijverbod dat hij had gekregen.

De nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Schouwburgring een 47-jarige Tilburger betrapt. Hij blies 465 ugl.

De nacht van zaterdag op zondag werd omstreeks 00.50 uur op de Puccinistraat een 47-jarige Tilburger aangehouden. Hij bleek bovendien geen rijbewijs te hebben. Zijn alcoholpercentage kwam uit op 715 ugl.

Een 20-jarige Tilburger, werd vannacht omstreeks 03.15 uur op de Goirkestraat betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 150 ugl, wat als beginnend bestuurder al teveel is.

Dezelfde nacht omstreeks 03.20 uur liep op de Heulvering een 20-jarige Oisterwijker tegen de lamp. Deze automobilist blies 600 ugl.

Auteur: Willem van Hooijdonk