Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 25-02-2007

Agent beledigd

NIEUWEGEIN Op vrijdagmiddag is een agent in burger beledigd nadat hij ingreep om overlast te voorkomen. Omstreeks 16.45 uur werd door een groep jongeren gevoetbald in een winkelcentrum op de Passage te Nieuwegein. Eén van de jongeren, een 14-jarige jongen uit Nieuwegein, schopte een bal een winkel in. De agent zag dit en pakte de bal. De jongen beledigde daarop de agent waarop de jongen is aangehouden.

Veelpleger aangehouden

IJSSELSTEIN Op vrijdagavond omstreeks 18.25 uur is een 15-jarige veelpleger uit IJsselstein aangehouden voor een in december 2006 gepleegde diefstal uit een auto. In december is een laptoprugzak uit een auto gestolen. De 29-jarige eigenaar uit IJsselstein is na constatering van het gepleegde feit op zoek gegaan naar zijn eigendom. Hij trof vervolgens een tweetal jongens waarvan één de rugzak in bezit had. De eigenaar wist de rugzak terug te krijgen. Begin dit jaar zag hij deze veelpleger nog twee keer. Op basis van deze informatie kon de politie de veelpleger aanhouden.

Minderjarigen wilden inbreken

NIEUWEGEIN Op vrijdagavond zijn twee inbrekers van 14 en 15 jaar uit Nieuwegein op heterdaad betrapt bij een poging tot inbraak in een school. Omstreeks 19.25 uur zag een 49-jarige man uit Nieuwegein de twee jongens een ruit van een school aan de Galecopperdijk vernielen. Na verhoor bleek een derde 14-jarige jongen uit Nieuwegein hierbij betrokken te zijn. Deze jongen wordt nog verhoord. De ouders zijn in kennis gesteld.

Gewapende overval

VIANEN Op vrijdagavond is een gewapende overval gepleegd op een winkel aan de Vijfheerenlanden te Vianen. Omstreeks 20.10 uur drong een man de winkel binnen en bedreigde een 20-jarige medewerkster en een 59-jarige medewerker met een wapen. De overvaller is met onbekende buit vertrokken. De politie is op zoek naar getuigen. Het signalement van de overvaller luidt: een licht getinte tengere man tussen de 25 en 30 jaar, lengte ongeveer 1.80 1.85 meter en kort donker haar.

Viskar gestolen

IJSSELSTEIN Op vrijdagavond is omstreeks 20.45 uur tijdens het helpen van een laatste klant de viskar gestolen. De 66-jarige verkoper uit Bunschoten-Spakenburg kon op tijd uit de wagen springen. De viskar reed met hoge snelheid de binnenstad uit, dwars door het publiek, via de Weidstraat en Doelenstraat. Op het Jolandaplantsoen reed de viskar een lantaarnpaal om en kwam met een klap tot stilstand tegen een boom. De dader is ontkomen. Op de route zijn diverse lantaarnpalen, verkeersborden, paaltjes en autos geraakt. Een 15-jarige medewerker (uit De Meern) van de viskraam heeft de verdachte duidelijk gezien. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed

WOERDEN - Op de Wulverhorstbaan is een 35-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden voor het rijden onder invloed. De man werd zaterdagochtend omstreeks 05.40 uur gecontroleerd, had te veel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse wees uit dat de man 775 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Autobrand

NIEUWEGEIN De politie kreeg op zaterdagochtend omstreeks 07.05 uur de melding van een autobrand op de Sonatelaan. De brand werd geblust. Vermoedelijk is hier sprake van brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie district Lekstroom, tel 0900-8844.

Vrouw mishandeld

VIANEN Zaterdagochtend is een 32-jarige verpleegster uit Vianen mishandelt toen zij voor haar werk aan de Brugstraat moest zijn. Zij stond omstreeks 07.20 uur te wachten voor de deur van een patiënt toen zij van achteren werd aangevallen door een man die haar een aantal keer sloeg. De vrouw kon na een aantal klappen op haar hoofd en in haar gezicht ontkomen aan de dader. De politie is op zoek naar getuigen. Het signalement van de dader luidt: een lichtgetinte slanke man, tussen 25 en 30 jaar met een lengte tussen 1,65 en 1,70 meter.

Vier woninginbrekers aangehouden

LOPIK Op zaterdagavond omstreeks 19.50 uur is een woning aan de Cabauwsekade ingebroken. Een getuige zag drie mannen van ongeveer 19 en 20 jaar wegrijden in een auto zonder verlichting in de richting van Lopik. Eenheden van de politie waren op verschillende plaatsen gesitueerd. Een auto werd gesignaleerd en de auto werd gevolgd. Op de Kerspellaan werd een stopteken gegeven. Hierop werd niet gereageerd, waarop de politie de auto klemreed. Vier inzittenden werden aangehouden. In de auto lagen tassen en een groot breekijzer. De politie heeft de zaak in onderzoek.

24 Hennepplanten ontdekt in schuur
WOERDEN Op zaterdagavond omstreeks 20.00 uur was de politie op de Weteringstraat ivm een verkeerd geparkeerde auto. Agenten werden aangesproken door een bewoner die vermoedde dat sprake was van een hennepkwekerij in de buurt. Met behulp van een warmtecamera en een goed reukvermogen ontstond het vermoeden dat in een schuur hennep aanwezig was. In de schuur trof de politie 24 hennepplanten en bijbehorende apparatuur aan. De goederen zijn in beslag genomen. Tegen de 46-jarige man uit Woerden wordt proces-verbaal opgemaakt.