Ingezonden persbericht


Het Louis Hartlooper Complex presenteert in samenwerking met Stichting Mayday

Filmfestival WELLICHT
themafilms over de zin en onzin van ziek zijn
Vanaf zondag 25 februari iedere laatste zondag van de maand in het Louis Hartlooper Complex

We kennen allemaal wel iemand die ziek is of rouwt om een geliefde. Hoewel het onlosmakelijk verbonden is met het leven, lijkt het in deze situatie alsof we vervreemd zijn geraakt van verdriet, ziekte en dood. Niet alleen de omgeving wil dat het snel beter met de zieke of rouwende gaat; ook deze zelf staat voor een grote uitdaging om hiermee om te gaan. Maar hoe? Het lijkt wel of we dat het liefst overlaten aan de professionals; rouwverwerkinggroepen, lotgenotengroepen, sterfhuizen, tv-items of slachtofferhulp, terwijl een uitgestoken hand van een vriend al heel waardevol kan zijn.

Deze hand wordt aangereikt in het nieuwe filmfestival WELLICHT, over de zin en onzin van ziek zijn. In samenwerking met Stichting Mayday presenteert het Louis Hartlooper Complex iedere laatste zondag van de maand een themafilm in het kader van dit onderwerp, om letterlijk het (film)licht te laten schijnen in de duisternis. Het festival biedt bovendien een informeel middagje uit om samen met familie en vrienden te genieten van een bijzondere film. De films worden kort ingeleid door een deskundige en na de film is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten in 'Das Kabinett', de sfeervolle en besloten ruimte van het Louis Hartlooper Complex. WELLICHT dus iets voor u!

De eerste editie van WELLICHT vindt plaats op zondag 25 februari met het veelgeprezen Zweedse drama As It Is In Heaven (Kay Pollak, 2004). De film vertelt het verhaal van Daniel Daréus, een succesvolle dirigent die de uitputting nabij is. Hij besluit de rust op te zoeken in het kleine dorpje waar hij is opgegroeid, waar zijn internationale bekendheid hem echter algauw een leidinggevende functie binnen het plaatselijke kerkkoor oplevert. Terwijl Daniel zijn liefde voor muziek en het leven langzaam terugkrijgt, brengt zijn onorthodoxe aanpak ook andere emoties aan de oppervlakte, waar niet iedereen in het dorp even goed mee kan omgaan... De film werd genomineerd voor diverse filmprijzen, waaronder de Oscar voor beste buitenlandse film 2005.

Filmfestival WELLICHT is een initiatief van Nicolien Hunfeld en Liane Stelling en vindt iedere laatste zondag van de maand plaats in het Louis Hartlooper Complex. Voor meer informatie, zie www.mayday-mayday.nl.

Eerste editie: zondag 25 februari, 13.30 uur.
Entree: ¤ 7,-. Reserveren is noodzakelijk: 0330 - 2320340.

> Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511ZN Utrecht

Alvast hartelijk dank voor het plaatsen van dit evenement in uw agenda en / of redactioneel!

Met vriendelijke groet,

Kim van der Meulen

Publiciteit
Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht
T: 030 2320452
F: 030 2320451
www.hartlooper.nl