Ingezonden persbericht


Persbericht + Persbericht + Persbericht + Drents Museum

12 februari 2007

Kunst & Cultuurweek tijdens voorjaarsvakantie in Drents Museum Mis het niet!

24 februari t/m 4 maart 2007

In de voorjaarsvakantie noord (24 februari t/m 4 maart 2007, maandag gesloten) wordt in het Drents Museum in Assen de Kunst & Cultuurweek georganiseerd; een week boordevol activiteiten voor jong en oud. Jaarlijks trekt de Kunst&Cultuurweek duizenden mensen naar het museum. Er zijn dit jaar veel doe- en knutselactiviteiten voor kinderen en er worden maar liefst vier kunstmarkten georganiseerd.

Het thema van de Kunst & Cultuurweek dit jaar is: 'Zo plat als een dubbeltje'. Of anders gezegd: ruimte vastgelegd in het platte vlak. Dit thema is gekozen naar aanleiding van de succesvolle tentoonstelling 'Piet Sebens. Nooit mooi genoeg' van de kunstenaar Piet Sebens, die in zijn stillevens de ruimtelijke werkelijkheid op indrukwekkende wijze op het platte vlak weet weer te geven. Op 25 februari 2007 geeft Piet Sebens een speciale rondleiding voor kinderen (aanvang 14.00 uur ) en op 4 maart 2007 nog een keer voor volwassenen.

Voor kinderen worden er binnen het thema allerlei activiteiten en workshops georganiseerd. Ze kunnen een 3D-tekening maken, knutselen met foam, 3D-vouwen, een tekening maken naar aanleiding van een verhaal en nog veel meer. Extra voor deze leeftijdsgroep is op zondag 25 februari 2007 om 13.00 en 15.00 uur een speciale slagwerkworkshop in samenwerking met de Muziekkamer door Mark Wester (in de Statenzaal). Hiervoor kunnen de jonge bezoekers van het museum op de dag zelf gratis deelnemersbonnen halen bij de speciale infobalie in de hal van het museum.

Daarnaast zijn er op alle dagen kunstmarkten door diverse kunstbeoefenaars: 24 en 25 februari 2007: kinderkunstmarkt
27 en 28 februari 2007: outsiderskunst

1 en 2 maart 2007: amateurkunst
3 en 4 maart 2007: professionele kunstenaars in samenwerking met CBK Drenthe.

Voor de Kunst & Cultuurweek kan men ook dit jaar weer een passe-partout kopen: 1x een kaartje gekocht? Dan de hele week gratis toegang!

///////////////////

Noot voor de pers (