BASF

In 2006 heeft BASF The Chemical Company belangrijke doelen bereikt. Voor het eerst in de geschiedenis heeft zij de omzet van 50 miljard euro overtroffen en de EBIT voor bijzondere posten is met meer dan 7,2 miljard euro gestegen tot een recordniveau.
Tijdens de persconferentie in Ludwigshafen verklaarde de Voorzitter van de Raad van Bestuur van BASF, Dr. Jürgen Hambrecht: Dit heeft ons eigen BASF team bereikt door gebruik te maken van haar eigen sterkten. De conjuncturele wind in de rug heeft ons hierbij geholpen. Door onze acquisities op het gebied van katalysatoren, bouwchemie evenals harsen en lakken voor druksystemen zijn we gegroeid in innovatief sterke arbeidsgebieden en dit heeft ons dichter bij onze klant gebracht. Tegelijkertijd hebben we onze competentie verbreed en zijn sterker opgewassen tegen conjunctuurschommelingen.

Over 2006 heeft BASF met 2,1 miljard euro opnieuw een hoge premie op de kapitaalkosten bereikt en is sterker in de markt gegroeid. De omzet steeg met 23% naar bijna 53 miljard euro, daarvan droegen in 2006 de nieuw verworven ondernemingen met 4,2 miljard euro aan bij. De EBIT voor bijzondere posten is met 18% gestegen tot meer dan 7,2 miljard euro.

De integratie van nieuwe arbeidsgebieden verloopt goed en BASF is voornemend om medio 2007 het proces van integratie af te ronden. BASF verwacht om de toekomstige synergieeffecten van ongeveer 290 miljoen euro per jaar te bereiken rond 2010. Dit bedrag is iets hoger dan verwacht.

BASF Nederland B.V., 23 feb 2007

---

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Dessa Langevoort
tel: 026 - 3717 378