Ingezonden persbericht


Den Haag, 20 februari 2007

Vrijdag 23 februari in World's Untold Stories: 'Land of Missing Children'

Het Indiase stadje Siliguri is het centrum van internationale sexhandel. Ieder jaar worden tienduizenden jonge meisjes in India ontvoerd en doorverkocht voor prostitutie doeleinden.

In de documentaire "Land of Missing Children" smeekt een wanhopige moeder om te helpen haar twee jonge dochters te vinden: "Zij waren naar de markt gestuurd om melk te halen en verdwenen." Hoogstwaarschijnlijk zijn de meisjes ontvoerd en verkocht als sexslaven. Volgens de bond van prostituees zijn er geen minderjarige prostituees in Calcutta en wordt niemand gebruikt of misbruikt. Maar regelmatig vinden ontvoeringen plaats van kinderen van 10 jaar die vervolgens tot prostitutie worden gedwongen.

Bij een reddingsoperatie bevrijdt de politie zes jonge meisjes die gevangen zaten op een donkere zolder. Maar voor velen is het te laat. Een derde van alle geredde meisjes is besmet met het HIV virus. Als er niet snel iets gedaan wordt tegen de handel in kinderen voor prostitutie doeleinden zullen meer en meer jonge meisjes in India veroordeeld worden tot een vroege dood.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" wordt iedere vrijdagavond van 20.00 uur - 20.30 uur uitgezonden en brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over de zwaksten in de maatschappij en degenen die hiervan misbruik maken.

Land of Missing Children wordt uitgezonden op:

Vrijdag 23 februari om 20.00 uur

Zaterdag 24 februari om 13.00 uur en 00.00 uur

Zondag 25 februari om 23.00 uur


---

Noot voor de redactie (