Gemeente Boekel


Gemeenteraden geïnformeerd over plannen Huize Padua

In de voorbije weken heeft GGZ Oost-Brabant zowel de gemeenteraad van Gemert-Bakel als van Boekel uitvoerig geïnformeerd over het toekomstige beleid op het terrein van Huize Padua. Centraal hierbij stond de mogelijke uitbreiding van het aantal tbs `ers.

Tijdens twee speciale informatieavonden werd de raadsleden de mogelijkheid geboden om aan directeur Scherphof en dhr. Steneveld van de raad van bestuur vragen te stellen die bij hen en bij de bevolking leven.

De conclusie na deze avonden is dat er nog een hele slag gemaakt dient te worden wat betreft informatievoorziening van GGZ aan de inwoners van beide dorpen.

Daarnaast wordt er aan de raadsleden, leden van de klankbordgroep en inwoners de mogelijkheid geboden om een bezoek te brengen aan vergelijkbare instellingen in het land. Tijdens dit bezoek wordt de praktijksituatie elders bekeken en verder informatie opgedaan om tot een zorgvuldig afgewogen standpunt te komen.

Inmiddels hebben zo'n 20 personen zich aangemeld voor de klankbordgroep. Deze groep zal aanstaande maandag voor het eerst bij elkaar komen en onder meer over het bovenstaande spreken.