Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (23/02)

OOSTERHOUT NB, 23 februari 2007

Vluchtende automobilist belandt tegen boom

GILZE / TILBURG: Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van donderdag 22 februari op vrijdag 23 februari een automobilist zeer hard over de Langenbergseweg in Gilze rijden. Hij stak daarbij kruisingen over zonder vaart te minderen. Het verkeersgevaarlijke rijgedrag was reden voor een controle. Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan, want de agenten moesten alle zeilen bijzetten om de man bij te houden. Met een snelheid van boven de 160 km/u ging hij richting Tilburg. Eenmaal in de bebouwde kom (Reeshof) gekomen racete de man met 90 km/u door een 30 km/u-zone. Op de Spaarnwoudelaan aangekomen zagen de agenten dat de bewuste auto tegen een boom tot stilstand was gekomen en dat de bestuurder er hardlopend vandoor ging. Hij kon echter snel ingehaald en gearresteerd worden. Het bleek een 32-jarige inwoner van Tilburg te zijn. Nader onderzoek wees uit dat de man, vlak voor de botsing met de boom, ook nog een verdeelkastje van het centraal antennesysteem (Casema) omver had gereden. Er bleek geen alcohol in het spel te zijn. De reden van de vlucht van de man wel duidelijk toen de agenten zijn rijbewijs wilden invorderen. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor de diverse overtredingen die hij pleegde. Zijn auto is dermate beschadigd dat het bijbehorende kentekenbewijs ingevorderd werd.

Jeugdige vernieler krijgt verwijzing naar Bureau Halt

OOSTERHOUT: Van een schoolgebouw aan de Kamerlingh Onneslaan sneuvelde donderdagmiddag 22 februari een ruit. De wijkagent was snel ter plaatse en rekende een 16-jarige Oosterhouter in op verdenking van de vernieling. De minderjarige verdachte moest mee naar het politiebureau, waar hij tijdens het verhoor een bekentenis aflegden. De knul gaat, met goedvinden van zijn ouders, naar Bureau Halt voor een schadevergoedingsregeling en een straf.

Auto gestolen na woninginbraak

RAAMSDONKSVEER: Vrijdag 23 februari is tussen 00.30 uur en 03.40 uur ingebroken in een vrijstaande woning aan de Simon Vestdijkstraat. In de woning werden een laptop en de autosleutels. De bewoonster schrok 03.30 uur wakker van het geluid van vallende sleutels op de tegelvloer in de hal. Toen haar man daarna polshoogte ging nemen, bleek dat er was ingebroken. Met behulp van de buitgemaakte autosleutels, is de auto gestolen. Het voertuig stond ten tijde van de diefstal op de oprit van de woning. Het gaat om een zwarte Volkswagen Touareg voorzien van het kenteken 76-SR-VB. De politie nam een aangifte op, stelde een buurtonderzoek in en liet de technische recherche een sporenonderzoek instellen. De auto is internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd. Inmiddels is vastgesteld dat de inbreker vermoedelijk is binnengekomen door de achterdeur te forceren.

Agressieve jongeman geeft valse naam op

GEERTRUIDENBERG: De wijkagent van Geertruidenberg bekeurde donderdagmiddag een bromfietser die zonder helm reed. Dat gebeurde om 15.00 uur op het Schonckplein. Tijdens het gesprek werd de 17-jarige Raamsdonker verbaal agressief. Hij begon te schreeuwen en schold de agent uit. Dat leidde tot zijn arrestatie, waarbij hij zich verzette. Hij probeerde door wild om zich heen te trappen aan zijn aanhouding te ontkomen. De handboeien moesten eraan te pas komen om de verdachte onder controle te krijgen. In het politiebureau bleek verder dat hij in eerste instantie een valse naam had opgegeven. Bovendien werd bij fouillering een kleine hoeveelheid harddrugs gevonden. Dit alles was voor de politie reden genoeg om de jongeman een fiks proces-verbaal te geven.

Auteur: Jeroen Steenmeijer