#RSS Atom

Vers in de Pers

header: Vers in de Pers

back to weblogBezoek aan De Leugen Regeert

Is de journalistiek feilloos, of regeert de leugen? Het tv-programma De Leugen Regeert behandelt journalistieke missers en misverstanden en kijkt met een kritische blik naar de media. Wil je meer weten over mediablunders en fouten? NVJ-ViP organiseert voor haar leden op vrijdagavond 23 februari een bezoek aan de opnames van De Leugen Regeert met na afloop een gesprek met enkele redacteuren van het programma.

Wil jij erbij zijn? Meld je dan nu aan via een mail. Let op: er zijn slechts 15 plaatsen, dus op=op.

Wanneer: vrijdag 23 februari 2007
Aanwezig zijn: 20.15 uur
Waar: Studio Plantage, Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam (zie voor routebeschrijving: www.studioplantage.info) Nagesprek: ± 22.15 - 23.00 uur

Stuur een mail naar: versindepers@nvj.nl met daarin je naam, lidmaatschapnummer van de NVJ, mailadres, adres, woonplaats en telefoonnummer.
Naam: ____________________
Persoonlijke info onthouden?
(_) Ja
(_) Nee
Email: ______________________________
URL: ______________________________
Reactie: Emoticons / Textile


________________________________________

________________________________________

________________________________________

________________________________________

________________________________________
Plaats Reactie Preview Reactie ( Register your username / Log in )

Kattebel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert. Verberg email: Ja, verberg mijn email-adres.

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve en zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

« De werkvloer van PZC

Linkdump


+ 0 - 0 | § ¶De werkvloer van PZC

In De Journalist nr.2 een nieuwe aflevering van de Werkvloer-serie, in samenwerking met ViP. NVJ-lid Peter Marinus toog naar regionale krant PZC om te kijken hoe de omslag van broadsheet naar tabloid wordt gemaakt. Wil jij ook zo'n repo maken? Mail dan je gegevens en cv naar opdewerkvloer@nvj.nl.
04 02 07 | Geen reacties


+ 0 - 0 | § ¶Symposium Zelfcensuur

Niets te doen vanmiddag? Van 16.00 tot 18.00 uur wordt in het Universiteitstheater aan de Nieuwe Doelenstraat 16 in Amsterdam het symposium Zelfscensuur in de Nederlandse Journalistiek gehouden, speciaal voor (oud)studenten Journalistiek aan de UvA. Aanwezigen zijn Nico Haasbroek, Arendo Joustra (Elsevier) en Ad van Liempt (NPS). 01 02 07 | Geen reacties


+ 1 - 0 | § ¶Online-magazines voor Wegener-kranten

De zes regionale kranten van uitgeversconcern Wegener die vanaf volgende week op tabloidformaat verschijnen, komen tevens met digitale online-magazines. Op digitaaltabloid.nl is alvast een voorproefje te bekijken. Meer bij Media Facts.
31 01 07 | Geen reacties


+ 0 - 0 | § ¶Hier.nl vanaf komende week online

Vanaf 1 februari start Hier.nl, de nieuwe buurtnieuwssite van Ilse Media. Hier.nl combineert geografisch gericht nieuws met burgerjournalistiek. De nieuwe site richt zich in eerste instantie op Amsterdam. Eerder kwamen PCM en Talpa met burgerjournalistieke sites. Meer achtergronden bij Emerce.
28 01 07 | een reactie


+ 1 - 0 | § ¶De Pers werkt aan problemen ePaper

Het nieuwe Dagblad De Pers werkt hard om alle problemen met de ePaper op haar website op te lossen. De digitale krant is inmiddels overgeplaatst naar een eigen server om het probleem van een trage verbinding, door de grote toeloop van bezoekers, op te kunnen vangen. Bij Planet valt te lezen dat er nog gewerkt wordt aan een volwaardige nieuwssite.
27 01 07 | Geen reacties


+ 0 - 0 | § ¶Hoofdredacteur KIJK overleden

Hoofdredacteur Monique Punter (41) van het populair wetenschappelijk maandblad KIJK is overleden aan de gevolgen van een herseninfarct. Punter won in 2005 de Furore Eurekaprijs voor beste vrouwelijke prestatie op het gebied van wetenschapspopularisering. 26 01 07 | Geen reacties


+ 1 - 0 | § ¶'Weblog noodzaak voor moderne journalist'

Op media-weblog De Nieuwe Reporter wordt een discussie gevoerd over 'bloggende' journalisten. Auteur Jeroen Mirck beweert dat journalisten die niet met hun tijd mee gaan op den duur eerder hun baan zullen verliezen. Er zijn echter ook critici die zeggen dat het zo'n vaart niet zal lopen.
23 01 07 | vijf reacties


+ 1 - 0 | § ¶Eerste Werkvloer in De Journalist

De eerste aflevering van 'Op de Werkvloer', de rubriek in De Journalist i.s.m. ViP, is een feit. Lees in De Journalist de eerste redactiereportage over RTV Oost, door Jamila Baaziz. Ook zo'n repo maken? Meld je via opdewerkvloer@nvj.nl aan.

22 01 07 | Geen reacties


+ 0 - 0 | § ¶Nieuwe Midden Oosten-fotochef bij Reuters

Het ontslag van de oude fotochef en de aanstelling van nieuwe chef Stephen Crisp moeten er voor zorgen dat er niet meer wordt 'gefuckt' met foto's. Ook heeft Reuters nieuwe richtlijnen voor het gebruik van Photoshop. Lees meer op PhotoQ.

19 01 07 | Geen reacties

About

Meedoen aan de Vipsite? Mail de Sectie Vip!

Zoek!

Zoek naar woorden die gebruikt zijn in artikelen

Zoeken naar: ____________________ -->

Archieven


01 Aug - 31 Aug 2006

01 Sep - 30 Sep 2006

01 Okt - 31 Okt 2006

01 Nov - 30 Nov 2006

01 Dec - 31 Dec 2006

01 Feb - 28 Feb 2007

Links

NVJ website
Villamedia Nieuws
De Jonge Journalist
Internetjournalist.nl
FEJS
UK Journalism
Duits Journalistiek Portal
De Nieuwe Reporter

Techniek

Powered byPivot - 1.30.2: 'Rippersnapper'
XML Feed (RSS 1.0)
XML: Atom Feed