Gemeente Assen


Actueel

Winnaars vrijwilligersprijs 2006

23-02-2007

Op 22 februari 2007 heeft wethouder Alex Langius bekendgemaakt wie de grote winnaars zijn van de vrijwilligersprijs 2006. De aanmeldingen zijn beoordeeld door de jury in de categorieën, organisaties, individuen en jongeren. Per categorie zijn drie genomineerden benoemd.

De winnaars zijn:

Alle winnaars vrijwilligersprijs 2006

In de categorie organisaties: Stichting Budgetsupport/Weggeefwinkel

De Stichting Budgetsupport doet ontzettend veel en goed werk waar de doelgroep heel erg bij gebaat is. Veel mensen weten niet hoe ze hun financiële situatie op orde moeten houden, weten niet dat er allerlei toeslagen en financiële regelingen gelden. De Stichting Budgetsupport ondersteunt deze mensen, zorgt voor bemiddeling met ISD, incassobureaus en deurwaarders, houdt persoonlijke ondersteunende gesprekken en begeleidt de doelgroep bij het bereiken van een gezonde financiële situatie.

De jury heeft de Stichting Budgetsupport uitgeroepen tot winnaar vanwege het vernieuwende van het initiatief. Blijkbaar bestaat er nog een 'gat' in de hulpverlening, waar gedacht wordt dat met alle instanties de hulpvraag wel afdoende kan worden beantwoord. De Stichting budgetsupport is een maatschappelijk initiatief met een grote sociale meerwaarde.

In de categorie individuen: Boukje de Ruiter

Boukje de Ruiter is al 20 jaar vrijwilligster voor de dierenbescherming. Zij heeft zich binnen de organisatie o.a. ingezet voor het werven van nieuwe vrijwilligers, het zoeken naar oplossingen voor het zwerfkattenprobleem en het opzetten van een gastgezinnenproject voor katten. Daarnaast is zij sinds maart 2006 voorzitter van het bestuur van de Dierenbescherming afdeling Assen. Samen met haar partner is zij de hulppost voor een gedeelte van Drenthe en is 7 dagen en de week, 24 uur per dag beschikbaar en toont dus bijzonder grote en belangeloze inzet voor de dierenbescherming.

De jury heeft mw. Boukje de Ruiter uitgeroepen tot winnares voor de individuele vrijwilligersprijs vanwege haar niet aflatende inzet voor de Dierenbescherming.Ze is actief op een groot aantal gebieden en stimuleert met haar energie anderen. Mw. De Ruiter is letterlijk dag en nacht bereikbaar als het om dieren in nood gaat.

In de categorie jongeren: De minicommissie Sudosa-Desto

De volleybalvereniging Sudosa-Desto is van mening dat naast de volleybaltrainingen het sociale aspect van wezenlijk belang is voor de algehele ontwikkeling van kinderen. De minicommissie, bestaande uit 7 jongeren, draagt zorg voor de organisatie van sociale activiteiten voor kinderen gedurende het hele seizoen. Onder de activiteiten vallen onder meer het openingsfeest, het Sint Nicolaasspektakel en het circulatie-minivolleybaltoernooi.

De jury heeft de minicommissie Sudosa-Desto uitgeroepen tot winnaar omdat zij van mening dat de minicommissie Sudosa-Desto een belangrijke rol vervult bij de ontwikkeling van kinderen, buiten de kernactiviteiten van de vereniging om. De commissie kijkt hierbij verder dan de grenzen van hun 'hobby' en bereikt een grote groep kinderen, het eigenbelang speelt hierbij geen enkele rol.