Politie Haaglanden

Persberichten van 23 februari

Haaglanden, 23-02-2007

Jongen (17) overlijdt na ongeval met tram
Den Haag Een 17-jarige jongen verongelukte donderdag 22 februari om 16.15 uur bij een tragisch ongeluk op de Heemstraat. De jongen stak ter hoogte van de halte Hobbemaplein de trambaan over en zag daarbij een aankomende tram over het hoofd. Een arts die het ongeval had gezien, constateerde direct dat het slachtoffer was overleden. Veel omstanders waaronder het 14-jarige vriendje van de jongen verkeerden in shock door het ongeval. Medewerkers van slachtofferhulp vingen een flink aantal mensen aan Bureau De Heemstraat op. Het Hobbemaplein en de Heemstraat zijn geruime tijd afgesloten geweest voor al het verkeer.

Oplichting door hypnose
Den Haag Een 47-jarige Marokkaanse vrouw heeft haar geld en sieraden donderdag 22 februari omstreeks 09.00 uur afgestaan aan een Arabisch sprekende man op het pleintje aan de Ruijsdaelstraat. De man sprak haar aan door te vragen waar de moskee was. Deze man begon daarna persoonlijke dingen over de vrouw te vertellen. De vrouw raakte onder de indruk en nieuwsgierig. De man maakte tijdens het verhaal gebruik van een zwarte steen in de handpalm. De man vertelde haar dat zij geld moest geven omdat haar anders iets zou overkomen. De vrouw raakte door de stem onder hypnose en heeft haar spullen afgegeven. De Arabisch sprekende man was in gezelschap van een nog een man. De politie waarschuwt mensen alert te zijn en hier niet op in te gaan.

Dief laat paspoort achter
Den Haag Een beveiligingsbeambte hield donderdag 22 februari omstreeks 13.50 uur een 30-jarige Slowaakse winkeldief aan in een boetiek aan de Spuistraat. De beambte zag twee mannen nerveus kijken en een van de mannen blokkeerde het zicht. Hij hoorde dat een beveiligingslabel kapot werd geknipt en hield een van de mannen aan. De andere man ging er direct vandoor maar liet daarbij zijn jas achter. In die jas zat onder andere zijn paspoort. Uit onderzoek moet blijken waar deze man woont.

Snelheidsduivels op de bon
Den Haag - De politie hield donderdag 22 februari tussen 13.15 uur en 17.45 uur een snelheidscontrole op de Loevesteinlaan. De agenten controleerden in totaal 3870 passanten. Hiervan kregen 130 bestuurders een bon voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.
Ook op de Eramusweg hield de politie tussen 8.00 uur en 10.45 uur een snelheidscontrole. Van de 630 bestuurders die de politie controleerde, kregen er 69 een bon voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Fietsendieven verraden zichzelf
Den Haag - De politie hield donderdag 22 februari om 17.30 uur op de Ypenburgse Boslaan twee jongens (16 en 18 jaar) uit Nootdorp aan als verdachten van een fietsendiefstal. De twee waren bij het zien van een motoragent de bosjes ingevlucht. De motoragent vond dit verdacht en liet een signalement uitgaan. Even later hielden politieagenten de jongeren staande. Zij hadden een fiets bij zich waarvan het slot was doorgezaagd. Omdat één van de jongens ook een zaag bij zich had, werden zij aangehouden. Uit onderzoek bleek de fiets van diefstal afkomstig was.

Bestelbus rijdt over benen 19-jarige man
Den Haag Een 19-jarige Hagenaar viel donderdag 22 februari omstreeks 10.00 uur op de Laan van Meerdervoort met zijn fiets, omdat hij schrok toen een 26-jarige Rotterdammer zijn autoportier onverwachts opende. De man botste tegen het portier en viel met de fiets op de naastgelegen rijbaan. Een 46-jarige vrouw, bestuurster van een bestelbus, kon de fietser niet meer ontwijken en reed over de onderbenen van het slachtoffer. De 19-jarige man is naar het ziekenhuis vervoerd.

Vrouw van de trap geduwd
Den Haag Een 22-jarige Haagse is donderdag 22 februari omstreeks 15.15 uur in een horecagelegenheid aan de Grote Marktstraat door drie meisjes van 14 jaar van de trap geduwd. Het is niet bekend waarom de meisjes dat deden. De politie heeft de drie meisjes aangehouden. Het slachtoffer is met gebroken ribben in het ziekenhuis opgenomen. De politie onderzoekt de zaak mede op basis van de beelden van de beveiligingcamera die de mishandeling heeft geregistreerd.

Man slaat zijn vrouw een gebroken neus
Den Haag Een 27-jarige Haagse man sloeg vrijdag 23 februari om 02.50 uur zijn 24-jarige echtgenote een gebroken neus. De politie trof de vrouw op straat aan waarna zij vertelde wat er was gebeurd. De politie hield de man korte tijd aan in de woning aan. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Agent in vrije tijd betrapt vernieler
Den Haag - Een politieagent in vrije tijd zag donderdag 22 februari rond 08.00 uur een 16-jarige Voorburger de rugleuning van een trambank bekliederen. Vervolgens prikte de verdachte met een pen gaatjes in de leuning. De politieagent besloot de verdachte aan te houden, maar deze werkte niet mee en schold de agent uit voor alles wat los en vast zat. Gewaarschuwde collegas namen de verdachte over. Aangezien de 16-jarige al een Haltverwijzing op zijn naam had staan, mag hij zich binnenkort voor de vernieling en belediging verantwoorden voor de rechter.

Bromfietser zonder helm en certificaat
Den Haag - De politie zag donderdag 22 februari rond 13.45 uur een 19-jarige Hagenaar met zijn brommer over het fietspad langs het Isabellaland rijden. Hij reed zonder helm en kentekenplaat. Uit onderzoek bleek dat hij ook nog eens zonder bromfietscertificaat reed. De agenten namen de brommer in beslag en gaven hem drie bekeuringen.

Dronken scooterbestuurder klapt op container
Den Haag Een 18-jarige Haagse raakte vrijdagochtend rond 04.00 uur gewond toen een scooterrit eindigde tegen een container. Zij reed samen met haar 18-jarige vriend uit Delft over de Palacestraat toen zij op een container botsten. Door de klap viel zij van de bromfiets en verwondde haar gezicht. De GGD vervoerde haar naar het ziekenhuis. Onduidelijk is wie er daadwerkelijk heeft gereden. Haar vriend blies aan het politiebureau 555 ugl. Van de vrouw werd een bloedproef afgenomen. Beide betrokkenen kregen een proces-verbaal.

De oudste, maar niet de wijste
Den Haag - Getuigen zagen donderdag 22 februari rond 23.45 uur twee Hagenaars van 34 en 41 jaar een ruit van een abri vernielen aan de Waldeck Pyrmontkade. Aan de hand van een goed signalement kon de politie beide mannen aanhouden. Aan het politiebureau bekende de 41-jarige dat hij de ruit had vernield. De 34-jarige had er uiteindelijk niets mee te maken.

Fietser gewond
Den Haag Een 71-jarige fietser uit Wassenaar raakte 22 februari om 15.00 uur gewond bij een aanrijding op de Bezuidenhoutseweg. Het slachtoffer reed in de richting van de Zijdeweg en fietste vermoedelijk door het rode licht. Een 82-jarige automobilist uit Rotterdam kon de fietser niet meer ontwijken en schepte de 71-jarige. Het slachtoffer is met een hoofdwond vervoerd naar een ziekenhuis.

Van slag door aanrijding
Leidschendam Een 34-jarige automobilist uit Den Haag was danig van slag toen hij 22 februari om 20.40 uur betrokken raakte bij een aanrijding op de OudeTrambaan, dat hij onwel raakte. De Hagenaar kwam op de kruising met de Van der Stamstraat in botsing met het voertuig van een 57-jarige bestuurder uit Voorburg. De Hagenaar werd met hartklachten vervoerd naar een ziekenhuis. De beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Even niet opletten, botsing
Wassenaar Een 19-jarige vrouw uit Voorschoten raakte 22 februari om 17.00 uur gewond bij een aanrijding op de Lange Kerkdam. Een 67-jarige bestuurster uit Wassenaar lette even niet op en botste achterop de auto van het slachtoffer. Het slachtoffer is met nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis.

Verdachten heling Tom Tom aangehouden
Rijswijk Vier jongeren (16-19 jaar) werden donderdag 22 februari om 13.15 uur nabij de Ocarinalaan aangehouden. Een getuige belde de politie nadat hij had gezien dat de het viertal zich zeer verdacht gedroeg. In de directe omgeving troffen agenten een lege verpakkingsdoos van een Tom Tom aan. De jongens werden hierop aangehouden. Uit onderzoek bleek dat een van de vier de Tom Tom op straat had gekocht van een onbekende man voor een bedrag van 15,-. Hij kreeg een proces-verbaal wegens heling.

Dure frisse lucht
Rijswijk Een 39-jarige automobilist uit Den Haag trok donderdag 22 februari de aandacht van surveillerende agenten. De man reed om 15.00 uur over de Haagweg met een ingeslagen zijruit. Nadat de agenten de man staande hielden, bleek er niet veel aan de hand te zijn. Wel moest de man nog een openstaande boete van 912,- betalen. Nadat hij deze had voldaan mocht de man verder rijden.

Commotie na overvalalarm
Wateringen Een overvalalarm van een supermarkt aan de Struyck van Bergenstraat zorgde donderdagochtend 22 februari om 07.00 uur onbedoeld voor een hoop commotie. Politiepersoneel van Bureau Westland rukte massaal uit omdat er mogelijk sprake zou zijn van een gijzeling. Nadat het pand ruim was afgezet en er een uitgebreid onderzoek werd ingesteld, bleek een storing in het alarmsysteem de oorzaak van de foutieve meldingscode. Er bleek niets aan de hand te zijn.

Uit de bocht
Den Hoorn Een 35-jarige automobilist uit Den Haag raakte donderdag 22 februari om 08.00 uur met zijn auto op de Woudseweg van de weg. De man miste een bocht, belandde in het gras en kwam op het weghelft van het tegemoet komende verkeer en reed vervolgens tegen een muur. Hierna schoot de man weer terug de weg op en kwam tegen een andere muur en verkeerspaal tot stilstand. Gelukkig raakte de automobilist geen overige verkeersdeelnemers. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.

Alcoholcontroles in het Westland
s-Gravenzande Politiepersoneel van Bureau Westland controleerde donderdagavond tussen 23.00 een 01.00 uur op de Woutersweg het autoverkeer op alcoholgebruik. Circa 20 automobilisten moesten een blaastest ondergaan. Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Monster blies 390 ugl en moest direct zijn rijbewijs inleveren. Een 25-jarige automobilist uit s-Gravenzande liep vrijdagochtend 23 februari om 03.20 uur op de Grote Woerdlaan in Naaldwijk tegen de lamp. Hij blies 445 ugl. Een 68-jarige automobilist uit Naaldwijk had vrijdagochtend 23 februari om 00.40 uur wat moeite met parkeren op de Van Beethovenstraat in Naaldwijk. Ook deze man had teveel gedronken en bies 250 ugl.

Oefening baart kunst
Maasland Een 70-jarige automobiliste uit Naaldwijk veroorzaakte donderdag 22 februari om 14.30 uur de nodige schade. De vrouw trachtte op de Herenlaan achteruit in te parkeren. Hierbij raakte zij drie geparkeerd staande autos die door de klap doorschoven en nog twee andere autos raakten. Diverse autos moesten door een takelbedrijf worden weggesleept.

Hongerige winkeldief
Delft Politieagenten hielden donderdag 22 februari om 22.00 uur in een winkel aan het Bastiaansplein een 22-jarige Pool aan. De man trachtte de winkel te verlaten met twee gestolen magnetronmaaltijden onder zijn trui. Winkelpersoneel betrapte de man. Hij kreeg een proces-verbaal.

Vervelende man aangehouden
Delft Dankzij een alert optredende getuige (18 jaar) konden politieagenten donderdag 22 februari om 17.00 uur een 41-jarige Rotterdammer aanhouden. De man viel op de Kruisstraat enkele vrouwen lastig en benaderde twee vrouwen op een onzedelijke manier. De getuige gaf een goede beschrijving van de man waarna hij, tot opluchting van de slachtoffers, korte tijd later op een terras aan de Beestenmarkt kon worden aangehouden. De verdachte werd ingesloten en vandaag 23 februari vindt er met het Openbaar Ministerie nader overleg plaats.

Jongetje (5) met de schrik vrij
Nootdorp Een vijfjarig jongetje uit Nootdorp kwam donderdag 22 februari om 17.45 uur met de schrik vrij. Het ventje fietste over de Operatie Mannahof en kwam in botsing met een 35-jarige automobiliste uit Nootdorp die tijdens het inparkeren het jongetje over het hoofd zag. Wonder boven wonder raakte het kind niet gewond.

Beveiligingsmedewerker gewond bij aanhouding
Zoetermeer - Een 57-jarige beveiligingsmedewerker uit Zoetermeer is 22 februari om 10.30 uur gewond geraakt toen hij probeerde een verdachte van een winkeldiefstal aan te houden. In een warenhuis aan het Theaterplein zag een medewerker dat een jongenman op de parfumerieafdeling een fles parfum meenam. Op het moment dat de medewerker de jongen aan sprak ging deze er vandoor. De beveiligingsmedewerker ging achter de verdachte aan maar kwam ten val en brak zijn heup. De verdachte is na een achtervolging door medewerkers van het warenhuis aangehouden en overgedragen aan de politie. Het bleek te gaan om een 16-jarige jongen uit Zoetermeer. Aan het bureau bleek dat de Zoetermeerder een bekende was van de politie en nog enkele zaken open had staan. De verdachte wordt vrijdag 23 februari voorgeleid.