AutoRai

SEAT verbetert resultaten in 2006 met 21 procent

(2/23/2007)
Een sterke toename van de verkoop- en marketingactiviteiten en een verdere internationalisering van het merk. Dat zijn twee van de belangrijkste doelstellingen die SEAT zichzelf voor de komende jaren heeft opgelegd. Om die doelstellingen te realiseren werkt de onderneming momenteel aan een ambitieus plan dat binnenkort wordt gepresenteerd aan de Supervisory Council van de Volkswagen Groep, die haar steun aan het Spaanse merk en haar management opnieuw heeft onderstreept.
âSEAT heeft een enorm potentieel om zichzelf in de toekomst verder te ontwikkelen. Nu moeten we ons focussen op de lange-termijn strategie van ons bedrijf, waarbij we zoeken naar een nieuwe werkbare formule die ons in staat stelt kwantificeerbare resultaten te boeken die uiteindelijk leiden tot een duurzame groei van de onderneming,â benadrukte SEATâs bestuursvoorzitter Erich Schmitt vandaag tijdens de presentatie van de resultaten over 2006 in het hoofdkantoor van de onderneming in het Spaanse Martorell.

Volgens Schmitt beschikt SEAT over de benodigde middelen om haar doelen, waaronder het creëren van een moderne modelgeneratie, te realiseren. Daartoe, en met de recente introductie van de Altea XL Stationwagon in het achterhoofd, sprak hij de intentie uit om het huidige gamma verder uit te breiden, om zo ook in nieuwe marktsegmenten actief te kunnen worden.

Voorafgaand aan zijn opmerkingen over de toekomstplannen, blikte Erich Schmitt terug op SEATâs economische prioriteiten in 2006. Deze gaven reeds positieve veranderingen te zien, maar vereisen desalniettemin toekomstige en aanvullende maatregelen.

Op het financiële vlak verdient de positieve ontwikkeling aangaande de omzet extra aandacht: een toename van 5,2% ten opzichte van 2005, met een totaal van 5,545 miljard euro. Na belasting is er sprake van een verlies van 49 miljoen euro, hetgeen een verbetering inhoudt van 21,5% ten opzichte van 2005.

Hoewel de resultaten als een belangrijke verbetering ten opzichte van 2005 moeten worden gezien, gaf Erich Schmitt aan dat âwe ons in een vergevorderd stadium van het verbeterprogramma voor SEAT bevinden. Daarbij is een aantal sleutelmaatregelen reeds vastgesteld en we boeken nu al aanzienlijke vooruitgang. Echter, om het gat dat ons nog scheidt van onze doelstellingen te dichten, zullen we wellicht aanvullende maatregelen moeten nemen die van invloed kunnen zijn op onze werknemers.â

Erich Schmitt gaf tenslotte blijk van zijn persoonlijke toewijding en betrokkenheid om leiding te geven aan de ommekeer bij SEAT, met als doel de komende jaren succesvolle resultaten te boeken.