Ingezonden persbericht


Nationale Jeugdraad
PERSBERICHT
21 februari 2007

Een boodschap van jongeren aan het nieuwe kabinet

Jongeren geven hun mening over het regeerakkoord door middel van een videoboodschap

De Nationale Jeugdraad en Codename Future zien in het motto van het aantredend kabinet, 'Samen werken, samen leven', een duidelijke uitnodiging aan jongeren om van zich te laten horen. Op 22 februari om 15:45 zullen jongeren in Den Haag op deze uitnodiging ingaan en een videoboodschap aanbieden aan Cynthia Ortego (kamerlid Christen-Unie) en Rogier Havelaar (voorzitter PerspectieF). Deze videoboodschap is een verzameling van de mening van jongeren over het nieuwe regeerakkoord en de projecten die hierin worden genoemd.

Morgenmiddag wordt de videoboodschap aangeboden aan Cynthia Ortego en Rogier Havelaar. Deze videoboodschap is vorige week opgenomen tijdens een willekeurige schooldag. Tijdens deze schooldag legden de Nationale Jeugdraad en Codename Future leerlingen van drie Middelbare scholen, de Christelijke Scholen Gemeenschap Calvijn (Rotterdam), het Rijswijks Lyceum en het Teylingen College (Oegstgeest), de projecten voor die in het coalitieakkoord zijn beschreven. We vroegen de leerlingen naar hun mening en bundelden die meningen samen met NOS Headlines in een videoboodschap. Hiervan kunt u een samenvatting vinden op www.nosheadlines.nl. De gehele videoboodschap wordt later ook aangeboden aan alle bewindspersonen van het nieuwe kabinet.

We hopen dat de boodschap duidelijk maakt dat jongeren een constructieve stem hebben. Jongeren worden te vaak vergeten als er nieuw beleid wordt gemaakt. Dit is zonde, want zij hebben vaak goede ideeën over het oplossen of voorkomen van problemen.

Nationale Jeugdraad en Codename Future werken waar het kan samen om jongeren een stem te geven. Niet alleen de georganiseerde jongeren, maar ook de "gewone" scholier. Deze videoboodschap is een eerste boodschap van jongeren aan het nieuwe kabinet.

De Nationale Jeugdraad is een landelijke organisatie voor en door jongeren tussen de 12 en 30 jaar. De Jeugdraad wil dat jongeren kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat voor hen belangrijk is. Of het nu gaat om politieke invloed of een evenement in een gemeente, de Jeugdraad maakt het mogelijk.

Noot voor redactie,