Ingezonden persbericht


Roetfilter voor Audi, SEAT, Skoda en Volkswagen bij Terberg Leasing

Samenwerking Pon en Terberg Leasing draagt bij aan forse beperking roetuitstoot

Utrecht, 21 februari 2007 - Zo'n 1.400 Audi's, SEAT's, Skoda's en Volkswagens met een dieselmotor uit het wagenpark van Terberg Leasing worden voorzien van een roetfilter. Daarnaast wordt het filter voor alle nieuwe auto's van deze merken bij voortaan standaard geleverd. Ook de Terberg bedrijfswagens van Volkswagen worden van een roetfilter voorzien. Het is de eerste keer dat op een dergelijke schaal bestelauto's van een roetfilter worden voorzien.

Afhankelijk van het type voertuig en de rijstijl van de chauffeur wordt met een achteraf ingebouwd filter de uitstoot van roetdeeltjes tot zeventig procent gereduceerd. Het monteren van het roetfilter heeft geen gevolgen voor het motormanagement.

Volkswagen Groep, met merken Audi, SEAT, Skoda en Volkswagen, is de enige fabrikant die vrijwel al haar modellen kan voorzien van een achteraf ingebouwd roetfilter. De aanpassing wordt uitgevoerd zonder meerkosten. Op alle filters is de volledige fabrieksgarantie van toepassing.

Jan van Delft van Terberg Leasing: "Uit een onderzoek over milieubewust autorijden dat we recent gedaan hebben, blijkt dat driekwart van de ondervraagde Nederlanders vindt dat het bedrijfsleven actiever milieubewuste auto's zou moeten aanbieden. Met deze actie willen we een bijdrage leveren aan bewustere mobiliteit."

Jacques Geijsen van Pon's Automobielhandel: "door deze samenwerking zijn we in staat om een flink deel van de vloot van Terberg Leasing in korte tijd aanzienlijk schoner te maken. Omdat gebruik wordt gemaakt van originele onderdelen van de fabrikant is er achteraf geen extra onderhoud meer nodig om een autoleven lang duurzamer te rijden".

Terberg Leasing is tevens de initiatiefnemer van Greenlease. Sinds twee jaar is het bedrijf actief met deze CO2- en milieubewuste manier van zakelijk autoleasen. Greenlease brengt de CO2-uitstoot terug door milieuzuinige auto's en een training in "Het Nieuwe Rijden". De resterende CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door bomen aan te planten op basis van het brandstofgebruik.

Over Terberg Leasing
Terberg Leasing is onderdeel van de Terberg Groep die haar oorsprong vindt in 1869 an al bijna 140 jaar het karakter van familiebedrijf heeft weten te behouden; Terberg Leasing is met circa 21.000 auto's en 145 medewerkers een van de top vijf spelers in de leasebranche. Zie ook http://www.terbergleasing.nl en http://www.greenlease.nl

Voor meer informatie

Terberg Leasing
Jan van Delft
030 2884774

Pleon
Maurits Blok
020 4874000

Pon's Automobielhandel
Jacques Geijsen
06 534 26 683.