Gemeente Delft

Aanbevelingen OuderenProof gepresenteerd

Gisteren vond de slotbijeenkomst OuderenProof Buitenhof plaats. Ruim 45 bewoners van 55 jaar en ouder presenteerden vol trots hun aanbevelingen, waar zij de afgelopen acht maanden hard aan hebben gewerkt. Ze presenteerden de aanbevelingen aan wethouder Rensen (voorzitter van de stuurgroep Wonen, Zorg en Welzijn) en aan verschillende instellingen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. De aanbevelingen moeten de bewoners helpen zo lang en zo prettig mogelijk zelfstandig te kunnen wonen. Een groot aantal aanbevelingen wordt in 2007 gerealiseerd. Wethouder Rensen reageert namens de gemeente enthousiast op de inzet van alle wijkbewoners en op de kwaliteit van de aanbevelingen.

De aanbevelingen zijn gedaan aan de hand van vier thema's: wonen en zorg, woonomgeving en doorgankelijkheid, samenleven in de wijk en welzijn en voorzieningen. Gedurende acht maanden van gesprekken, onderzoek en contacten met organisaties hebben vier groepen gewerkt aan het eindrapport met 59 aanbevelingen.

Met een groot aantal aanbevelingen kan direct in 2007 begonnen worden. Een kleine greep hieruit is: een informatiegids voor ouderen, met informatie op wijkniveau, één centraal loket voor informatie en doorverwijzing op gebied van wonen, zorg en welzijn en de Wmo en er komen decentraal informatieloketten in de wijk Buitenhof, Voorhof en de Kuijperwijk (Vermeertoren).

Binnen OuderenProof wordt per wijk in Delft onderzocht tegen welke drempels ouderen aanlopen en hoe die kunnen worden weggenomen. OuderenProof is een gemeentelijk project dat door de SOD (Stichting Ouderenwerk Delft) wordt uitgevoerd in samenwerking met andere instellingen op gebied van wonen, zorg en welzijn. Zij hebben een convenant ondertekend waarin zij bevestigen mee te werken en samen te werken om de aanbevelingen te realiseren.



Gemeente Delft