Radboud Universiteit Nijmegen


Dr. Cees Tack benoemd tot hoogleraar diabetologie

Aan dr. C.J.J. (Cees) Tack (1960) is met ingang van 1 februari 2007 de bijzondere leeropdracht Interne Geneeskunde in het bijzonder de Diabetologie vanwege de Diabetesvereniging Nederlandverleend bij de Faculteit der Medische Wetenschappen/ UMC St Radboud. Dr. Tack is al als internist/senior staflid verbonden aan de Afdeling Algemeen Interne Geneeskunde van het UMC St Radboud.

Cees Tack studeerde geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen en behaalde in 1985 het artsdiploma. Hij werd in 1990 geregistreerd als internist en werkte sindsdien bij de afdeling Algemeen Interne Geneeskunde in het UMC St Radboud. Daarbij was hij actief lid van het diabetesteam en mede-initiator van een multidisciplinair voetspreekuur.
Dr. Tack promoveerde in 1997 op onderzoek naar de acute effecten van insuline op het cardiovasculaire systeem bij gezonde mensen en bij mensen met insulineresistentie en diabetes.

Vervolgens werkte hij gedurende anderhalf jaar op de afdeling Clinical Neuroscience Branch van het National Institute of Neurological Disorders and Stroke (NINDS) van de National Institutes of Health (NIH), Bethesda, Maryland, USA. Na terugkomst hervatte hij zijn werkzaamheden als internist/senior staflid in het UMC St Radboud. Naast algemene patiëntenzorg en specifieke zorg voor patiënten met diabetes, was dr. Tack actief in onderwijs en onderzoek op het gebied van diabetes. Hij initieerde de Masterclass Interne geneeskunde voor excellente studenten.
Sinds 2003 is dr. Tack hoofd van de Diabetessectie. Hij is actief in tal van nationale en internationale verenigingen en commissies op diabetesgebied en co-redacteur van het Handboek Diabetes Mellitus. De Diabetesvereniging Nederland wil met deze bijzondere leerstoel onderzoek op het gebied van diabetes stimuleren en bijdragen aan kennisverspreiding op het gebied van diabetologie. De Diabetesvereniging is ingenomen met het feit dat deze leerstoel weer is bezet en wel door deze persoon.